Programmeren is voor mij de ‘wereld’ zien voor wat hij is. Het ontleden van die ‘wereld’ en herkennen wie en wat hier een rol in speelt.

Mijn reis en passie voor alles digitaal begon vrij vroeg en in de loop der jaren heeft dat zich op verschillende manieren geuit. Zo heb ik op de middelbare school mijn grafische rekenmachine geprogrammeerd om onder andere getallen te ontbinden in priemfactoren en bouwde ik rond die tijd ook mijn eerste website. Tijdens mijn studie heb ik mijn eigen bedrijfje gestart en gemerkt dat de beloning vele malen hoger is wanneer je intrinsiek gemotiveerd werkt. Ik ben in de periode waarin ik mij ondernemer mag noemen in aanraking gekomen met animatie, videografie en programmeren. Veel hiervan heb ik mijzelf aangeleerd. Uiteindelijk heeft het programmeren de overhand gekregen.

Programmeren is verbinden

Programmeren is voor mij de ‘wereld’ zien voor wat hij is. Het ontleden van die ‘wereld’ en herkennen wie en wat hier een rol in speelt. Programmeren is voor mij in dat opzicht heel menselijk. Terwijl ik objecten in verschillende relaties verbind met elkaar, wil ik deze objecten ook zo puur mogelijk zichzelf laten zijn. Net als bij mensen en organisaties is het lastig om waarde te creëren zonder relaties te leggen tussen belangrijke actoren.

Omdat goede software maken niet alleen typen is, probeer ik mijzelf zoveel mogelijk te verplaatsen in de gebruiker en zo goed mogelijk te beseffen wat deze gebruiker nodig heeft. De belangrijkste relatie in software ontwikkeling is voor mij hoe de gebruiker met deze door mij gecreëerde wereld in contact staat.

Ik probeer daarom wanneer mogelijk het Value Proposition Canvas van Alexander Osterwalder te gebruiken. Dit biedt mij en ik denk ook mijn klant, focus. Zo kun je volgens mij meer domein gedreven de software bouwen. Daar waar je de meeste waarde toevoegt, wil je ook de meeste aandacht geven aan techniek en ontwerp.

In mijn vrije tijd rij ik graag op mijn motor, sport ik in mijn home gym of speel ik Magic The Gathering.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.