Ik wilde mezelf uitdagen om betere software te ontwikkelen

Ik ben eigenlijk vrij laat echt in aanraking gekomen met software development. Ik heb wel altijd met computers gewerkt, om huiswerk te maken, te gamen en andere dingen zoals hyves en facebook. Pas toen ik het vak informatica kreeg op de middelbare school ben ik er echt mee in aanraking gekomen. We moesten onder andere een website maken, en videospel (soort van mario) maken en kregen een beetje python en sql.

Wat daarna …

Na de middelbare school wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik wilde doen, maar wel iets met biologie en techniek, en zodoende ben ik bij de studie lifestyle informatics beland. Het is een studie waar je over verschillende disciplines les krijgt om zo technische oplossingen te kunnen bedenken om de mens te ondersteunen in het dagelijks leven. Naast verschillende technieken leer je ook om samen te werken en probleemoplossend te denken, wat je als software developer nodig hebt op een dagelijkse basis. Want een software developer is geen eenzaam beroep, je moet met je team ervoor zorgen dat je een product creëert waar je als team trots op kan zijn en de klant blij mee maakt.

Niet “hardcore” genoeg

Ondanks dat de studie lifestyle informatics gericht is op techniek was het voor mij niet “hardcore” genoeg. Ik wilde mezelf uitdagen om betere software te ontwikkelen/bedenken en daarom ben ik de master Computer Science aan de VU gaan doen. Het was misschien wel even harder werken dan voor de gemiddelde computer science student, maar ik kan nu wel met trots zeggen dat ik een echte software developer ben.

Naast het werken, voetbal ik graag. Dat doe ik al sinds kleins af aan. Ooit begonnen bij de jongetjes en tegenwoordig in een gezellig dames elftal. Ik ga, als het even kan, elk jaar een week snowboarden in Oostenrijk.

Vragen? Je kunt mij altijd mailen: michelle@infi.nl

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.