Ik ben altijd al bezig geweest met computers. Ik raakte als jochie al verslingerd aan een spel genaamd Hercules. Helaas (of eigenlijk niet helaas) werden games steeds zwaarder voor de pc tot het moment dat die het niet meer aan kon. Toen moest mijn vader een nieuwe grafische kaart installeren en ik zat ernaast, het allemaal te observeren. Toen ik wat ouder was kreeg ik mijn eigen pc, en ik kreeg het voor elkaar de pc een recordaantal keren onbruikbaar te maken. In het begin buiten mijn schuld om. Hierdoor zat ik ernaast als mijn vader Windows weer installeerde, totdat ik het proces begreep en het zelf ging doen.

Op die manier rolde ik vanzelf de ICT-wereld in.

Er kwam een periode dat ik het internet afstruinde op zoek naar coole tools voor Windows XP. De game Modern Warfare 2 kwam uit en ik raakte geïnteresseerd in game-hacking. Dit moest via C++ en dat was toch te moeilijk, en dus eindigde mijn interesse in hacking, maar het zaadje voor interesse in programmeren was geplant.

En zo bedacht ik me jaren later, na het volgen en stoppen van een journalistiek opleiding, dat programmeren de perfecte combi van creativiteit en logica was. Altijd uitdagend en creatief want je kan bouwen wat je maar wilt. Dus ik startte de opleiding Informatica.

Tegenwoordig heb ik een punt bereikt dat games me niet meer zo kunnen deren (op schaken na misschien). Als ik net uit een project kom wil ik meestal gewoon door bouwen. Het bouwen van nieuwe dingen is vaak leuker dan het ervaren van het bouwwerk van iemand anders.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.