“Als klein jongetje was ik gek op gaming consoles”

Op mijn 5e had ik een Playstation 2 en kon ik mezelf eindeloos vermaken met Street Fighter en Spyro the Dragon. Met onze thuiscomputer had ik niet zoveel. Ik speelde weleens Pinball maar daar bleef het bij. Dat veranderde toen ik op een middag samen met een vriend achter de computer zat en hij RuneScape begon te spelen. Er ging een hele nieuwe wereld voor me open: “Waar de console spelletjes die ik gewend was altijd offline waren, was dit een enorme online samenleving waar je met anderen van alles kon beleven”. Langzamerhand begon ik wegwijs te worden op het internet en vond ik nieuwe interesses, zoals het maken van pixel-art in Paint. Deze kunstwerkjes waren vaak geïnspireerd door de spelletjes die ik speelde, en soms was het op commissie en verdiende ik er ook nog eens een leuk zakcentje aan!

In mijn tienerjaren was ik nog steeds creatief bezig achter de pc, en begon ik te experimenteren met html en css. Ik leerde Photoshop en Dreamweaver te gebruiken en maakte daarmee simpele websites waarvan ik toen nog geen idee had hoe je die kon hosten onder je eigen domeinnaam. Dat was ook niet erg – ik zou later immers een grafisch vormgever worden, was toen de gedachte. Deze creativiteit wilde ik voortzetten op het Media College, maar dat zat daar vol en ik moest op zoek naar een alternatief. Mijn keuze viel toen op Software Engineering, en daar ben ik mijn jongere zelf wel dankbaar voor. Een voorliefde voor logica had ik altijd al, maar dat besefte ik pas gedurende mijn studie! Buiten programmeren hou ik me ook bezig met het leren van nieuwe talen: Nu Russisch! En ik ben helemaal weg van retro hardware én software. Zo kan je me vinden in diverse IRC-servers (wat een heel verouderd chat-protocol is), en ben ik nog altijd opzoek naar een IBM Model M.

Levenslang leren

Het is inmiddels een aantal jaren later en ik heb de sprong gemaakt van mbo naar hbo. Tussendoor heb ik een tijdje bij een start-up gewerkt, wat ondanks de cowboy-cultuur een hele toffe en leerzame ervaring was. Hoewel Infi wat groter is dan een start-up, is die informele gezellige sfeer hier ook aanwezig. Kortom, dé plek om jezelf te ontplooien!

Software development is kunst – en net als kunstwerken is geen applicatie hetzelfde.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.