Het vertalen van de wereld naar software is een van de leukste uitdagingen die er is.

Ik weet nog dat mijn docent op de basisschool HTML van een webpagina aan het bekijken was omdat hij wou weten hoe die website een feature had gebouwd. Ik zag toen alleen maar een scherm met tekst die ik niet begreep. Later legde hij mij uit dat die tekst ervoor zorgde dat wij die website konden zien zoals die eruit zag. Ik werd hier meteen enthousiast van en ging nieuwsgierig op onderzoek uit, hoe kon die tekst nou die website laten zien? Deze nieuwsgierigheid was het begin van een levenslange passie: programmeren.

Fast forward

Pas zeven jaar later na mijn 1e jaar elektrotechniek ontdekte ik mijn passie weer en besloot ik ervoor om hiervan mijn beroep te maken. Ik koos ervoor om een bacheler in informatica te doen. Ik leerde hier niet om te programmeren maar om te leren leren. Ook tijdens deze studie begreep ik dat dit beroep een beroep is waar je je continu aan het ontwikkelen bent. Dit maakte mij alleen maar enthousiaster over mijn passie en beroep. Na het behalen van mijn diploma ontstond de vraag: wat nu? Na het zorgvuldig bekijken van mijn opties had ik besloten om mijn kennis verder uit te breiden met nog een studie: de Master software engineering.

Werken!

Na mijn master afgerond te hebben(met een afstudeeropdracht binnen Infi!) ga ik aan de slag als fulltime developer bij Infi! Ik heb veel kennis opgedaan tijdens mijn master die ik nu kan toepassen!

 

Software quality is een belangrijk aspect van software engineering. Van test effectiveness tot het rekening houden hoe relevant jouw code is over 20 jaar! Hoe kijk jij hier tegenaan?

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.