Vanaf het moment dat ik doorhad dat je een computer kon programmeren en hoe dat dan werkte, was ik verkocht.

De eerste computer waar ik mee in aanraking kwam was een Commodore PET computer. Een machine met een groen-op-zwart monochroom beeldscherm, 32 KB intern geheugen en een cassetterecorder. Dergelijke computers konden geprogrammeerd worden met Basic – dus dat was ook meteen mijn eerste programmeertaal. Vanaf het moment dat ik doorhad dat je een computer kon programmeren en hoe dat dan werkte, namelijk door gewoon woorden in een taal die wel een beetje leek op het Engels in te tikken, was ik verkocht.

80286 IBM-PC

In de loop van de middelbare school werd de Commodore PET opgevolgd door een 80286 IBM-PC. Omdat deze machine MS-DOS als besturingssysteem had, kon deze machine ook met Basic (m.b.v. het programma QBasic) geprogrammeerd worden. Verder kwam ik in die tijd in aanraking met andere programmeertalen, waarvan Pascal de eerste was, en met het opkomende internet. Ondertussen was wel duidelijk dat ik later “iets met computers” wilde doen.

Fast-forward ca. 10 jaar. Na middelbare school en universiteit heb ik een tijdje gewerkt in de detachering. Dit was een interessante en leerzame tijd, maar op een gegeven moment was ik toe aan iets anders. Het toeval wilde dat ik een presentatie bezocht die op het kantoor van Infi gehouden werd. Voordat deze presentatie begon gaf Daniel een kort praatje over Infi. In zijn verhaal herkende ik zoveel zaken, dat ik ging kijken of Infi toevallig nog vacatures had. En van het een kwam het ander.

Naast werken en thuis ook met IT bezig zijn, vind ik het lekker om af en toe te sporten. Ik heb een tijdje de twee Japanse wapenvechtsporten naginata en kendo beoefend. Na een lange pauze heb ik naginata een paar jaar geleden weer opgepakt.

Mijn interesses: systemen onder geautomatiseerde tests brengen en houden, DevOps en continuous integration en delivery.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.