Mijn eerste aanraking met computers en techniek was dat op de basisschool. In een exemplaar van de KIJK stond uitgelegd hoe je van de installatie CD van Windows 95 QBASIC kon installeren. Vervolgens kon je een MS-DOS programmaatje overtypen dat in witte tekst op een zwarte achtergrond een enge foutmelding gaf. Vervolgens vroeg het programma je om steeds raardere vragen in te vullen. Het hoogtepunt was de laatste vraag waarin je werd gevraagd om je schoenmaat in te vullen. Ik vond het de grap van de eeuw, maar mijn moeder ramde gewoon tien keer achter elkaar op enter zonder de vragen te lezen. Het bleek een erg effectieve manier om van de foutmelding af te komen, maar het was wel jammer van de uren werk die ik in de voorbereiding had gestopt.

Na dit debacle was mijn interesse in QBASIC wel gewekt, en heb ik mijzelf langzaam leren programmeren. Hoewel de taal zelf wat verouderd was, is de simpelheid ervan me altijd bijgebleven. Ik denk dat dit een terugkerend thema is in moderne software: De complexiteit ervan maakt development inefficiënt en duur. Ik denk dat het bijna altijd waard is om je software conceptueel simpeler en makkelijker in het gebruik te maken, en hier streef ik ook naar in de code die ik schrijf.

Naast programmeren heb ik ook interesse in wiskunde en de interactie tussen hardware, software en mensen. Ik heb dan ook wiskunde en computer engineering gestudeerd. Naast mijn technische hobby’s doe ik aan atletiek en hardlopen, en boulder ik graag.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.