Mijn komaf is niet bepaald technisch; tot op een jaar geleden ben ik nog nooit met programmeren in aanraking gekomen. Van origine ben ik opgeleid in de gehandicaptenzorg en daarna ben ik een aantal jaar werkzaam geweest bij een zorgboerderij. Hier begeleidde ik een vaste groep cliënten en verzorgde ik samen met hen de boerderijdieren. Totaal iets anders dus! Ik vond veel dingen leuk aan deze baan maar merkte ook dat het me te weinig voldoening gaf en het me veel energie kostte. Ik wist dat ik iets anders wilde maar wist niet wat.

Mijn broer was toentertijd manager van een berghotel in de Franse Alpen en ik besloot hem te vragen of hij nog iemand zocht voor in het team. Het voelde als een mooie kans om uit te zoeken wat ik precies wilde en tegelijkertijd te genieten van de locatie en het samenzijn met hem. Toen hij vervolgens liet weten dat inderdaad iemand zocht heb ik ontslag genomen en ben ik een maand later naar Frankrijk gegaan. Hier heb ik ongeveer drie jaar lang (de ‘tussenseizoenen’ ging ik terug naar Nederland) met veel plezier gewoond en gewerkt.

Maar hoe kom je in de Franse Alpen dan in aanraking met programmeren? Da’s een goede vraag. Op uitnodiging kwam (inmiddels) mijn vriend ook twee seizoenen in het hotel werken. Hij is programmeur en dus de schakel in dit verhaal. Ik raakte steeds geïnteresseerder in wat hij deed, wat hij me liet zien en vertelde, en ben toen naast het hotelwerk cursussen gaan volgen in HTML, CSS en Javascript. Ik vond dit ontzettend leuk en het voelde als een soort ‘klik’ moment. Nu, ruim een jaar later, heb ik een aantal cursussen en een bootcamp afgerond en ben ik werkzaam bij Infi als junior developer.

Ik had deze ontwikkelingen niet verwacht, maar blij ben ik wel. Ik voel me enorm op mijn plek en vind het mooi hoe creativiteit en logisch- en oplossend denken allemaal samenkomen in programmeren. Ik ben benieuwd waar ik over een jaar mee bezig zal zijn en hoe ik me heb ontwikkeld als developer.

Daarnaast houd ik van wandelen (het liefst in de bergen, surprise!), lezen, muziek, ga ik het liefst elke week naar de bioscoop en vind ik het leuk gepersonaliseerde afspeellijsten te maken voor vrienden en mensen om mij heen.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.