“De theorie kennen is een goede basis, maar het goed toepassen is de echte uitdaging”

Theorie als opstapje voor succes

Als bachelor student Computing Science ben ik in mijn studententijd vooral bezig geweest met de theoretische kant van informatica. Wiskundige structuren, matrices en complexiteit is voor mij geen probleem. Hoewel de meeste vakken relatief soepel verliepen, miste ik toch de praktische kant van het verhaal. Dat bleek vooral nadat ik bedacht dat ik de paar praktische vakken die ik had het leukst vond. Toch heb ik niet vaak thuis achter mijn PC gezeten om te programmeren. Ik vond altijd een rede om het nog een dag uit te stellen: Ik had de hele dag al achter een scherm gezeten, met vrienden chillen of een game opstarten kostte net wat minder moeite.

Ik wilde desondanks graag leren programmeren, want ik heb het altijd als intrigerend en leerzaam ervaren. Er leek maar één logische oplossing voor mij: ‘het veld in gaan’. Op deze manier kom ik in aanraking met mensen die passie hebben voor hun vak en mij perfect zouden kunnen begeleiden. Dus ik ging op zoek naar een bedrijf waar ik mijn praktische skills kan ontwikkelen. Ik kwam vrij snel bij Infi terecht via mijn studievereniging Thalia uit Nijmegen. Al snel bleek de klik er van beide kanten te zijn en was ik binnen 1 maand een trotse Infiër.

Ontwikkeling in de kinderschoenen

De laatste jaren ben ik veel bezig met kijken hoe ik mezelf kan ontwikkelen, op welk gebied dan ook. Ik heb een jaar in het bestuur gezeten van mijn studievereniging om zo mijn sociale skills te verbeteren. Na zo’n jaar blijkt dat mijn sociale skills niet als enige zijn gegroeid, maar mijn skills zijn gegroeid op vrijwel ieder gebied dat je kan bedenken. Naast dat zo’n jaar stressvol is en slopend is, krijg je er juist ook energie van. Dit is het mooie van jezelf ontwikkelen: als je terugkijkt, zie je dat je ongemerkt, heel geleidelijk bent gegroeid, en dat voelt goed! Denk maar eens een jaar terug en ga na welke ervaringen je hebt gehad en wat er veranderd is. Je zult zien dat je altijd bent gegroeid, ook al zit je een jaar lang op dezelfde stoel! Ik ben nog jong en kneedbaar, dus kom maar op met die ontwikkeling!

In mijn vrije tijd start ik graag een game op, net als vele andere hier bij Infi. Ik ben wat dat betreft wispelturig: de ene keer speel ik The Witcher 3: Wild Hunt op mijn PC, de andere keer kan ik helemaal opgaan in een Pokemon randomizer. Verder fantaseer ik graag over plekken waar ik naartoe kan gaan en wat voor mensen ik kan gaan ontmoeten. Ik krijg vaak een voldaan gevoel na een video te kijken van Yes Theory op Youtube. Tot nu toe blijft vooral plekken bezoeken vaak bij fantaseren helaas. Misschien gaat dat wel veranderen op een dag.

De theorie kennen is een goede basis, maar het goed toepassen is de echte uitdaging

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.