Accessibility, open source & toegankelijkheid bij UWV

Sterre Techniek

Woensdagavond 1 februari hadden ongeveer 30 mensen uit de accessibility community zich bij Infi verzameld voor een meetup, gehost door Erik Kroes. De sfeer zat er goed in; het was de eerste post-covid meetup en men leek het fijn te vinden eindelijk weer fysiek met elkaar bij te kunnen praten. Ondanks dat er een aantal dingen niet he-le-maal soepel verliepen (in eerste instantie 3 van de 30 bestelde broodjes bezorgd krijgen bijvoorbeeld, of eh.. de voordeur die niet meer open ging) was het een erg gezellige en geslaagde avond.

De avond begon met spreker Mike Gifford, Strategist bij CivicActions en Drupal Core Accessibility Maintainer. Met veel humor vertelde hij ons over het belang van open source, de waarde van PwD (People with Disabilities) user research en dat web toegankelijkheid geldt voor iedereen. Ja, ook jij, die op weg naar het station in de volle zon je treinreis probeert te plannen. 🙂

“More collaboration with government, the open source community, and the disability community is crucial. Only by working together can we create inclusive and innovative technology that benefits everyone.”

Vervolgens ging Erik in gesprek met Herman Eberstadt van der Velden. Hij is UX Designer bij het UWV en maakt zich daar hard voor toegankelijkheid. Hij heeft binnen ‘t UWV een netwerk opgericht; Onbeperkt@UWV. Hij vertelde ons hoe hij dit netwerk heeft opgericht, waarom het van belang is dat deze bestaat en hoe toegankelijkheid onderdeel moet zijn van de bedrijfscultuur.

Na de twee sprekers was het tijd voor een drankje en optioneel sociaal doen. Wij vonden het een geslaagde avond!

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.