Eerste Utrechtse ‘Lean Agile Coffee’-meetup groot succes!

Achter de schermen

Dinsdag 22 juli organiseerden we samen met Agile Holland de eerste Utrechtse ‘Lean Agile Coffee’-meetup. Met 17 deelnemers, een flinke wachtlijst en goede discussies bleek het een schot in de roos te zijn!

Agile Holland + Infi

Een tijdje terug kregen Dirk en ik een mailtje van Agile Holland waarin ze vroegen of wij interesse hadden om voor de omgeving Utrecht eens een ‘Lean Agile Coffee’-meetup te organiseren. Bij Infi zijn we de laatste jaren al werkzaam met diverse Agile werkwijzen zoals Scrum en Kanban, dus dit paste perfect! Het idee van een ‘Lean Agile Coffee’-meetup is simpel: een openbare discussie/meeting waar iedereen met interesse voor Lean en Agile zich voor kan inschrijven. Onderwerpen die voorbijkomen zijn bijvoorbeeld Lean, Agile, Kanban, Scrum, 6 Sigma, DSDM, SAFe en complexe adaptieve systemen.

Lean Agile Coffee?

De ‘Lean Agile Coffee’-meetup verloopt volgens het ‘Lean Coffee’-principe: aan het begin van de meeting mag iedereen twee vragen of discussieonderwerpen op post-its schrijven. Vervolgens plakt iedereen deze op een whiteboard en geeft wat toelichting bij zijn/haar post-its. Nadat iedereen dit heeft gedaan gaan we ‘dot voten’. Iedereen krijgt de kans om met een stift dots (stipjes) te zetten op de post-its waar hij/zij het over wil hebben. Dit mogen in totaal maximaal drie dots per persoon zijn.

Nadat iedereen dit heeft gedaan kunnen de post-its worden gesorteerd op basis van het aantal stemmen dat ze hebben gekregen. Vervolgens starten we met het bespreken van de hoogst scorende post-it. Dit doen we in time-boxes van tien minuten. Na tien minuten stemmen we door middel van een duim omhoog (doorgaan) of omlaag (stoppen) of we klaar zijn met het onderwerp of dat we nog tien minuten door willen praten. Op deze manier behandelen we vragen totdat de tijd op is en de meeting er op zit.

Gat in de markt

Nadat de Lean Agile Coffee Utrecht-meetup online was gezet duurde het maar een paar dagen voordat wij aan ons maximum aantal deelnemers zaten. We openden een wachtlijst en ook deze zat snel vol. Het werd ons al snel duidelijk dat er hier in Utrecht meer dan genoeg draagvlak is voor meer van dit soort Lean en Agile meetups!

Dinsdag 22 juli was het dan zover: we begroetten 17 enthousiaste deelenemers, splitsten ons op in twee groepjes en gingen aan de slag. Twee uur later kwamen we met veel nieuw opgedane kennis weer tevoorschijn. Onderwerpen die werden behandeld varieerden van beloningssystemen voor Scrumteams tot het Agile in beheer nemen van applicaties. En ook leuk: veel positieve reacties van de deelnemers!

Ook eens meedoen?

Ook een keer meedoen aan een meetup bij Infi? Meld je snel aan voor onze Infi Developers Meetup-groep!

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.