Even voorstellen: Job

Patricia Achter de schermen

Er was eens een freelance ontwikkelaar die regelmatig naar DomCode meetups ging, die vaak bij Infi Utrecht op kantoor werden gehouden. Hij vond het zo leuk daar, dat hij toen ontwikkelaar werd bij Infi! Great job, Job!

Hoe heb je ons gevonden?

Job: “Dat is een heel verhaal! Ik ging dus regelmatig naar de DomCode meetups. Ik kreeg toen echt een leuke indruk van Infi. Ook kwam ik wel eens advertenties tegen op Reddit. Ze vroegen of ik Infi zag zitten, maar ik werkte destijds als freelancer, dus toen hield het op. Dit was allemaal in 2017. Daarna heb ik nog jaren als freelance ontwikkelaar gewerkt. En heb zelfs nog een keer bij Infi op kantoor een presentatie gegeven tijdens een DomCode meetup. Door covid ben ik toch weer gaan rondkijken om weer in dienst te gaan. Toen kwam Infi natuurlijk snel naar boven. Ik heb toen weer eens met Jiska gebabbeld, wat code opgestuurd, en kon toen al snel starten!”

Hoe was je eerste indruk bij je kennismakingsgesprek?

Job: “Mijn gesprek in 2017 was met Jiska en Niels. Toen kreeg ik vooral het idee dat Infi een bedrijf is dat zich echt inzet voor de ontwikkelaars, en zorgt dat zij het naar hun zin hebben. Ze zijn echt betrokken bij hoe het met iedereen gaat. ‘Wauw, zo kan het ook’, dacht ik toen gelijk. Er zitten hier een partij nerds, en ze zijn allemaal met leuke dingen bezig. Niels was toen aan het hobbyen met zo’n oude palm handheld en dat vond ik echt leuk. Mijn tweede gesprek was met Henri en hij was ook aan het hobbyen met smart meters. Dus niet alleen projecten kloppen, maar ook echt nieuwe dingen proberen. Daar is ook echt tijd voor. Er wordt zelfs van je verwacht dat je die tijd opzij zet. Als welkomstkado kreeg ik een raspberry pi, dus dat hobbyen wordt ook mooi bevorderd zo!”

Je loopt hier nu 2 weken rond. Hoe vond je jouw start bij Infi?

Job: “Mijn eerste week verliep niet helemaal zoals gepland geloof ik 🙂 Ik ben op een verkeerd project gestart. Gelukkig ben ik iemand die zijn weg wel vindt. Ik ben op een nieuw project gestart, ben de code gaan bekijken en heb een ticket opgepakt. Wat ik trouwens echt tof vind, is dat ik was uitgenodigd ruim vóór mijn eerste werkdag bij een Infi bijeenkomst in het Louis Hartlooper complex, en zo kennis te maken met alle collega’s. Ik werd snel binnen de groep opgenomen, het voelde eigenlijk een beetje als een meetup. Er is hier een positieve sfeer. Tof om ook gelijk te zien hoe transparant Infi is, over aandelen bijvoorbeeld.

Waarom vind je programmeren nou zo ontzettend leuk?

Job: “Mijn ouders kochten vroeger een Acorn microcomputer en toen heb ik spelenderwijs geleerd om een computer dingen te laten doen. Later ben ik systeembeheer gaan studeren en weer met programmeren in aanraking gekomen. Ik ben ook nog bij een brouwerij gaan werken, maar dat is het niet geworden. En toen ben ik weer de IT in gerold. Programmeren vind ik leuk om te doen, maar het gaat mij meer om alles eromheen: samenwerken met het team en de klant, het project zelf en met elkaar aan oplossingen werken. Het programmeren is daar een onderdeel van.”

Wat wil je heel graag leren?

Job: “C#! Want dat heb ik nodig in mijn huidige project. Verder studeer ik psychologie in mijn vrije tijd en dat houdt me ook bezig 🙂

Heb je naast code tikken nog tijd voor andere hobby’s?

Job: “Ja, ik ben al 12,5 jaar brandweervrijwilliger! Ook heb ik een groot stuk volkstuin waar ik graag stoom afblaas, en ik ben altijd wel een boek aan het lezen of luisteren.

Wat zou je tegen een toekomstige collega willen zeggen?

Job: “Kom een keer gezellig een kopje koffie drinken om de sfeer bij Infi te proeven!”

[Job is developer bij Infi]

 

Wil je op de hoogte blijven van updates over hippe tech, een kijkje achter de schermen, of upcoming events? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.