INFI-CON 2019 Wrap-up

Jeroen Techniek

Afgelopen maandag 27 mei hadden we de eerste open source-editie van Infi-Con! In deze post lees je hoe dat was, en vind je links naar video recordings, presentaties, code repositories, en meer…

Op de Infi-Con 2019 website beschreven we het als het volgt:

Twee keer per jaar gaan we er echt even voor zitten, en delen we kennis met elkaar tijdens wat praatjes. Dit jaar open sourcen we de boel, en hebben we wat extra plekken voor jullie! Kom langs en deel mee…

Infi-Con is full stack: Zeven Infi-ers vertellen over devops, databases, back-end, en front-end technologie. En als Keynote sluit Nadieh Bremer de dag af! Bekijk hier het programma…

Zelf vonden we het een groot success! Natuurlijk zijn er verbeterpunten die we meenemen naar de 2020-editie, maar alles bij elkaar waren we erg gelukkig met de uitkomst. Hieronder nemen we je mee langs de verschillende praatjes van de dag, met alle links naar video’s, presentaties, en repositories.

Learning at Lightning Speed (Jeroen Heijmans)

Er werd afgetrapt met een soft-skills-praatje: over het leren van nieuwe dingen. Jeroen legde uit hoe hij heeft geleerd te leren, en deelt het onderliggende framework met het publiek.

De slides zijn online te vinden, zowel als source repository, en als online presentatie. Daarnaast kun je ook de hele (Engelstalige) presentatie terugkijken op Youtube:

Azure Search bij NLZIET (Anna Baas)

Wat moet je zoal doen om timestamp-gebaseerde data in Sql Server gelijk te houden met je Azure Search index? Anna heeft het allemaal uitgelegd in haar praatje! En omdat het onder meer over het ROWVERSION-concept ging, was het praatje uiteindelijk toch ook weer gerelateerd aan haar hobby: roeien!

De slides van de presentatie zijn in PDF-formaat beschikbaar.

Gitlab naar Azure Auto-Deploy (Sander Vink)

En soms zit het echte leven even dwars! Sander was helaas ziek op de dag van Infi-Con 2019, dus die content ben je helaas misgelopen…

Maar, niet getreurd! Misschien kunnen we zijn praatje later alsnog via Youtube delen. En anders moet je gewoon Sander op Twitter volgen, want hij is ook regelmatig als spreker bij Meetups in het hele land te zien!

Healing F#-withdrawal in C# (Mendel Agterberg)

Wat doe je als je allerlei moois gezien hebt in een programmeertaal, maar dagelijks in een andere taal werkt? Mendel vertelde ons hoe je concepten uit F# mee kunt nemen naar C#, en met behulp van NuGet packages je codebase een stukje fraaier en sterker kunt maken.

Je kunt de presentatie van Mendel online terugvinden, zowel de presentatie zelf als de source van de presentatie.

VueJS Deep Dive (Peer Fisser)

Na de pauze nam Peer ons mee naar de front-end. De binnenste machinerie van VueJS werd blootgelegd met live code-voorbeelden. De magie van VueJS change tracking en state management werden uit de doeken gedaan!

Voor de presentatie kun je de broncode van Peers slides raadplegen. Daar kun je dan gelijk ook alle code van de live demo’s zien!

Oh, en we hebben ook een opname van Peers praatje gemaakt, die je op Youtube terug kunt kijken:

React Native (Ely Deckers)

Om de Infi-Con-tocht door de complete stack compleet te maken, vertelt Ely ons iets over ReactNative: een framework om mobiele applicaties mee te bouwen. Zijn verhaal is gebaseerd op een succesvol project waarbij dat framework is gebruikt. Ook in deze presentatie worden slides afgewisseld met live demo’s (altijd spannend!).

Ely’s presentatie en de code van de live demo’s is als source op GitHub te vinden.

A year of exotic data visualizations (Nadieh Bremer, Keynote)

We sluiten de dag af met een luchtige, bomvolle, schitterende, prikkelende, en enthousiasmerende presentatie van Nadieh Bremer (“VisualCinnamon”). Haar werk ligt net even buiten de expertise van Infi, en is een waardige afsluiter van een volle dag!

Afsluitend…

Wij hebben echt genoten van de dag. We hopen dat dit ook voor de overige bezoekers gold, maar gezien de sfeer hopen (en denken) we wel dat dit goed zat!

Mocht je nou inspiratie hebben opgedaan om ook met je eigen bedrijf een mini-conferentie te open sourcen: laat het ons vooral weten! We komen graag bij jullie ook langs! En anders zullen jullie nog even geduld moeten hebben; maar goed, voor je het weet is het 2020…

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.