INFI-CON 2020 Wrap-up

Ely In het nieuws

Vanaf dag één dat ik bij Infi werkte was het duidelijk: iedereen hier ademt liefde voor techniek. En dat delen we graag, zo ook bij afgelopen Infi-Con editie! Lees verder over hoe het was…

Vanaf dag één dat ik bij Infi werkte was het duidelijk: iedereen hier ademt liefde voor techniek. En dat bedoel ik dan niet alleen spreekwoordelijk, omdat Infi’ers graag net die éne regel code wat mooier willen opschrijven vóór release, maar ik bedoel het ook vrij letterlijk: zolang jij blijft luisteren, blijven wij heel graag doorpraten over techniek!

Zo was JavaScript op de server – voordat het hip was – een tijd lang vaste prik tijdens de lunch. Maar ook de meer praktische discussies over de beste manieren om te testen, je CI en CD in te richten, de zin en onzin van Object Calisthenics zijn voorbeelden van onderwerpen die regelmatig de revue gepasseerd zijn.

Deze lunchdiscussies bestaan nog altijd, maar het leek ons tof mensen een platform te bieden om wat uitgebreider te vertellen over techniek. En dat is hoe de “Après-Lunches” zijn ontstaan, waarbij één spreker direct na de lunch een halfuur de tijd neemt om te presenteren over een technisch onderwerp dat hem of haar bezighoudt.

Wat ons opviel is dat niet alleen veel collega’s aanhaken bij deze praatjes, maar meer- en meer developers van klanten die regelmatig bij ons op kantoor werken pakten deze presentaties mee; een leuke ontwikkeling! Bovendien gaf het inspiratie voor een idee: wat als we nou eens een heel dagdeel van kennisdelingssessies organiseren, en daarbij niet alleen Infi’ers, maar ook externen uitnodigen?

En zo kwam het dat we in 2019 de eerste editie van onze  mini-conferentie Infi-Con  organiseerden. Inmiddels hebben we dit jaar de tweede editie gehost, live vanuit ons kantoor in Amsterdam. Uit voorzorg helaas grotendeels op afstand, maar dat heeft de pret niet mogen drukken. Met een thuisbezorgde goodie-bag waarin voldoende snoep, een bingo-kaart, een poster en natuurlijk een setje Infi-sokken zat kon je jezelf in je woonkamer toch een beetje onderdompelen in de Infi-sfeer, terwijl collega’s Marco, Steven, René, Laurens, Job, en gastspreker Simon Brown interessante verhalen vertelden in het thema de techniek van morgen.

We zijn ontzettend blij dat alles zo goed uitgepakt heeft, want eerlijk is eerlijk: we zagen wel wat op tegen de remote setting. Maar de sessies verliepen lekker, er werden veel vragen gesteld door het publiek, en het enige technische mankement was de microfoon van de host die wat opwarmtijd nodig had tussen de praatjes. Verbeterpunten zijn er ook zeker, dus gaan we verzamelen en met die feedback gaan we in 2021 een nog mooiere editie organiseren!

Overigens bracht de gedwongen afstand ook een mooie bijkomstigheid, want we hebben aardig kunnen snijden in de kosten voor de huur van een locatie. Het leek ons daarom leuk om per aanwezige 10 euro te storten naar een goed doel naar keuze uit: Bits of Freedom (12x), Voedselbank (16x) en Rode Kruis hulp voor Syrië (10x).

Kortom, we blikken net als afgelopen jaren tevreden terug op een geslaagd InfiCon. We hopen volgend jaar weer net zo’n enthousiaste groep mensen te mogen ontvangen, bij voorkeur in het echt op één van onze vestigingen in Utrecht, Amsterdam of Nijmegen. Voor alle aanwezigen, sprekers en publiek, nog eenmaal hartelijk dank voor jullie enthousiasme en heel graag tot volgend jaar!

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.