Infi lanceert live-tv voor vernieuwd NLZIET

Projecten

Hoera! We hebben zojuist een flinke upgrade van het platform van NLZIET live gezet! Met de toevoeging van live- en restart-tv is er geen enkele reden meer om nog een televisieabonnement te hebben.

 

Tv kijken voor de nieuwe generatie

Met je NLZIET-abonnement kon je al alle programma’s van de NPO, RTL en SBS terug- en soms vooruit kijken. Maar dat is wat ons betreft niet genoeg. Voor live-tv zit je vaak nog steeds vast aan een televisie-abonnement. Wie zit daar nou op te wachten? Tijd voor tv kijken voor de nieuwe generatie!

Vanaf nu kan je via NLZIET naast het grootste aanbod van uitzending gemist ook live naar de 12 grootste zenders van Nederland kijken. Schakel je pas later in? Je kunt heel makkelijk het live-programma herstarten en vanaf het begin kijken. Jij bepaalt hoe je kijkt: via de website, via een app of via je tv. Kijk waar en wanneer jij maar wilt, op jouw manier.

Bij een nieuw aanbod hoort ook een nieuwe look. We hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan de volledige rebranding van het NLZIET-platform. Van helpdesk- tot favorieten-pagina, alles is voorzien van een volledig nieuwe look, ontworpen door Kokoro. Met hulp van de designers van DIT hebben wij samen in korte tijd NLZIET opnieuw op de kaart gezet en zijn we klaar voor de toekomst!

Technisch wondertje

De vernieuwde NLZIET-backend draait op ons eigen maatwerk, en dat is best een technisch wondertje, al zeggen wij het zelf. Met behulp van onze robuuste backend brengen wij de enorme datastromen van drie verschillende omroepen, een livestream-leverancier en een programmagids-leverancier bij elkaar en serveren dit uit over alle platformen van NLZIET. Of het nou een iOS-app of een Samsung tv-app is: wij voorzien ze van de content die ze nodig hebben.

Naast de grondige verbouwing van de backend hebben wij de webapplicatie van NLZIET ook stevig onder handen genomen. Op basis van het nieuwe design hebben wij de front-end klaargemaakt voor live-tv. Zo zie je op de voorpagina nu een handige balk met alle live-zenders en kun je ook vanuit de tv-gids makkelijk direct naar live-tv.

Als laatste hebben wij alles zo ingericht dat Triple, de ontwikkelaar van de iOS- en Android-app, en 24i, de ontwikkelaar van de tv-apps, met minimale moeite deze nieuwe functionaliteit konden implementeren. Tijdens het hele traject hebben wij hecht samengewerkt, remote en op locatie – lang leve Slack!

Enorm trots

We zijn ongelofelijk trots op het eindresultaat, hopelijk ben jij er ook blij mee! Wil je meer weten over hoe we dit hebben gedaan? Neem dan contact op met de waarmakers die aan dit project hebben gewerkt, we vertellen je graag meer.

nlziet-live-screenshot
Screenshot van NLZiet

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.