Winnaar InfiJectie 2021: Stichting Ambulancewens

Jeroen In het nieuws

Patricia wint de InfiJectie 2021 voor haar voorgedragen goede doel: Stichting Ambulancewens! Dit betekent dat Infi een deel van de jaarwinst schenkt aan dit doel.

 

Nog één keer een dagje naar het strand, een voetbalwedstrijd kijken in een stadion, een concert bezoeken of naar de uitvaart van een geliefde. Voor de meeste van ons geldt dat je dit gewoon kunt gaan doen als je dat zou willen. Voor terminale immobiele patiënten is dat helaas een heel ander verhaal. Zij kunnen zich niet zo gemakkelijk bewegen, vervoer door familie in een auto is ingewikkeld en er is in veel gevallen 24 uur per dag zorg nodig. Om dit soort dingen toch te kunnen doen, hebben zij hulp nodig.

Hulp die de Stichting Ambulancewens sinds een aantal jaren met veel passie en betrokkenheid biedt. Deze stichting zorgt ervoor dit soort wensen werkelijkheid worden. Zij zijn er 7 dagen per week en vervullen wensen van mensen door het transport te verzorgen.

Patricia, waarom Stichting Ambulancewens?

Ieder jaar geeft Infi een deel van haar winst aan een goed doel en ik probeer meestal wel een doel te pitchen. Ik kies daarbij voor een doel waar onze donatie het verschil kan maken en het liefst iets wat persoonlijk dichtbij mij staat.

Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die ernstig ziek is en graag nog wat zou willen doen of meemaken. En dat hoeft helemaal niet iets groots te zijn zoals een reis naar Miami. Dat kan zoiets simpels zijn als een dagje naar het strand, een keertje naar de stad of naar de bruiloft van je dochter of begrafenis. Het in vervulling laten gaan van zo’n wens zorgt voor een mooie dag voor diegene voor wie de wens is, geeft rust en kan erg belangrijk zijn om goed afscheid te kunnen nemen. Maar ook voor de familie en vrienden die bij dat moment aanwezig zijn, is het zo waardevol. Een mooie herinnering waarop zij kunnen terugkijken, een dag met een lach en een traan die ze nooit meer zullen vergeten en voortleeft bij de mensen die door moeten zonder die ene persoon.

De Stichting Ambulancewens zorgt hiervoor. Zij laten deze wensen in vervulling gaan met hun ambulances en vrijwilligers, geen uitdaging gaan ze uit de weg en zij zullen alles in het werk stellen om alle wensen uit te voeren. Hun motto is een beetje levenskwaliteit toevoegen aan die laatste periode, zodat een klein deel van de ellende even opzij gezet kan worden. En dat vind ik echt super mooi!

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.