Let’s Twitch again (like we did last week)

Jiska Achter de schermen

Corona gaf ons een nieuwe lunchtraditie: de ‘Lunch Let’s Play’ werd een nieuw begrip in onze lockdownroutine. Wat speelden we zoal?

Één van de meest geliefde tradities binnen Infi was onze gezamenlijke lunch. Deze mooie arbeidsvoorwaarde slash dagelijks terugkerende sociale verplichting hielp ons om op tijd pauze te houden, gezond te eten én nog eens met je collega’s te praten over iets anders dan werk. Er werden sollicitanten aangeschoven, er werd met ketchup gegooid, er werd gediscussieerd over de actualiteiten en er werd, als je geluk had, zelfs gebarbecued.

Onze lunch moeten we nu al een hele tijd missen, en net als veel andere organisaties hebben we het afgelopen jaar aardig wat geëxperimenteerd met de invulling van de lunchpauze. We ontdekten al snel dat het niet per se leuk is om via je scherm te volgen hoe je collega een tosti naar binnen werkt. Het is daarentegen wél leuk om te zien hoe diezelfde collega aan het gamen is. Daarom ontstond er een nieuwe lunchtraditie: games streamen via Twitch. De ‘Lunch Let’s Play’ werd een nieuw begrip in onze lockdownroutine en we delen graag met jullie wat er het afgelopen jaar allemaal langskwam.

Zo keken we gefascineerd toe naar de rampen die stedenbouwkundige Joralf overkwamen in Cities Skylines en liep oud-Infiër Sander Vink ons door de bèta van WoW Shadowlands heen. Projectmanager Sander Verbeek ons zien hoe hij Forge of Empires speelt, een klassieke Real Time Strategy game. Laurens beantwoordde dat vervolgens met Crusader Kings II en Faster Than Light, twee games uit 2012 waarin je respectievelijk een Middeleeuwse dynastie en een ruimteschip bestuurt (waarin we overigens de namen van alle Infi-collega’s terug zagen komen). En, hij liet ons ook het geweldige Bad North zien.

We keken hoe Thomas thuis met zijn Beat Saber zwaaide en leefden mee met de avonturen van Niels als vervelende gans in Untitled Goose Game. Bas nam ons mee naar de nieuwe hit Valheim en we voelden ons even een viking. En tot slot: Wilco presenteerde ons twee weken geleden nog een gouwe ouwe, uit de tijd dat we de héle dag op onze Nintendo mochten: Zelda Randomizer zorgt dat je deze bekende game met een heel nieuwe blik bekijkt.

De laatste tijd werd er overigens vooral gekozen voor streamen via Discord in plaats van Twitch, omdat je dan mee kunt praten, en dat is vaak leuker dan chatten.

Natuurlijk is het ook leuk om zélf te spelen, dus de volgende keer een blogje over onze favoriete vrijdagmiddagspelletjes.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.