Mandelbrot met een inset van het "The Rust Programming Language" #rustlang boek

Run Rust Anywhere!

Jeroen Wilco Techniek

Het mag en kan weer! En zelfs een landelijke treinstaking kon ons niet tegenhouden. Op 30 augustus hadden we 60 gasten over de vloer om samen te nerden over #rustlang! Een impressie.

Onze stelregel is “we hosten enkel meetups waar we zelf ook graag naartoe gaan”, en bij Rust NL is dat geen enkel probleem! Er was een landelijke treinstaking maar de deelnemers die de mogelijkheid hadden zijn gekomen, en zijn “above and beyond” gegaan in de meetup comments om te carpoolen. Een groot succes, en wij hebben het zelf ook enorm naar ons zin gehad!

Geen lang verhaal in deze blogpost, maar een indruk van hoe het was. Na een goede, gezonde maaltijd, en een korte intro, begon de eerste talk. Een intro over Rust door Bèr Kessels.

Groep mensen van achteren gefotografeerd, die naar een presentatie in de verte kijken

De volgende spreker, Dion Dokter, ontving luid applaus van het publiek bij zijn demo, en riep daarna ook uit:

Ahhhh, Blinking Lights: always a “crowd favorite”!

En stiekem zijn we het daar natuurlijk heel erg mee eens.

Groep mensen strak van achteren gefotografeerd, die naar een presentatie in de achtergrond van de foto kijken

Oh, en ook niet onhandig: de schijnbaar oneindige voorraad ijsjes die we voor onszelf standaard in de vriezers hebben liggen: bij deze hitte werden die spontaan tevoorschijn getrokken. Anders gezegd: stiekem bleek er opeens nog een toetje te zijn!

De ijsjes, al dan niet gecombineerd met een vers biertje, watertje, of blikje fris, zorgden dat we klaar waren voor de laatste presentatie, waarin we de echte power van #rustlang te zien kregen! Rik Arends presenteerde een project waar hij en z’n team aan werkten, en dat kon rekenen op ad hoc applaus tijdens de presentatie. De 120 FPS Mandelbrot visualisaties hielpen vast, maar het was de power van Rust en Rik’s werk die het leeuwendeel van dit applaus verdienden!

Group of people watching a presentation with a Mandelbrot projected on screen in the background

En na deze derde talk was het tijd om nog even te socializen met een drankje erbij. En tot slot het inmiddels gekalmeerde wegverkeer te trotseren en de uithoeken van het land weer op te zoeken.

Veel dank aan iedereen die zoveel moeite heeft gedaan om naar Utrecht af te reizen ondanks de treinstakingen. En sorry voor degenen die het daardoor moesten missen! Gelukkig zullen er nog zat Rust NL en/of Infi Meetups komen in de toekomst.

See you there!?

Lees over andere talen waar we graag mee spelen...

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.