Reclame uiting voor de nieuwe uutje app

Utrecht spaart uutjes

Jiska Projecten

Als je in Utrecht woont, heb je er vast al over gelezen in DUIC: met uutje hebben we in ons stadsie een nieuw spaarprogramma in de vorm van een app, die massaal wordt gedownload. En die app heeft Infi natuurlijk gemaakt!

Utrechtse ondernemer Wichert van Rijn bedacht dit spaarsysteem. Anders dan bij andere loyaliteitsprogramma’s is dit een spaarkaart die niet voor één winkel, maar voor de hele stad geldig is! Voor elke euro die je uitgeeft bij een Utrechtse zaak, krijg je een ‘uutje’. Met die uutjes krijg je dan weer korting bij andere aangesloten zaken. Er doen al bijna 100 lokale ondernemers mee, variërend van horeca tot bloemist en van sportschool tot kledingwinkels!

Met de door Infi ontwikkelde uutje-app kun je als consument alle aangesloten locaties zien en kortingsvouchers kopen. Voor de winkeliers maakten we een eigen app waarmee je uutjes uit kunt delen en vouchers in kunt nemen. Beide apps krijgen hun data van de uutje-server.

Een billboard in binnenstad Utrecht met een reclame uiting voor uutje

We hebben de apps ontwikkeld in React Native met het Expo-framework, geschreven in Typescript. De back-end draait op het Laravel-framework, geschreven in PHP8.  Binnen Laravel kozen we voor het snel en handig beheren van locatie- en voucherdata met Nova. We werkten trunk-based en dat beviel weer supergoed.

Qua methodiek kozen we voor de walking-skeleton-methode. Op die manier kwamen we heel snel (namelijk na twee weken) tot een werkende versie, waarin al wél direct een de basis legden voor automatisch testen, automatisch uitrollen, logging en monitoring en de appstore- en Playstore-setup. Een minimalistische, maar stevige basis, dus, die we al testend en overleggend met de klant iteratief hebben uitgebouwd. Drie maanden later was de app helemaal af!

De designs voor de app zijn op dezelfde manier gemaakt: véél handiger dan vooraf alles uittekenen en er dan achter komen dat het eigenlijk toch anders moet, zoals nog veel te vaak gebeurt in onze industrie.

Lekker downloaden dus, die app!

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of geef een belletje.