ASCII Logo of Advent of Code

Advent of code 2021: De voorbereidingen

Jiska Achter de schermen

Bij Infi zijn we groot fan van de Advent of Code: een programmeerwedstrijd slash adventskalender gemaakt door Eric Wastle met voor elke decemberdag een nieuwe, steeds moeilijkere puzzel. Ook dit jaar staan veel Infiërs weer te popelen om mee te doen. Op 8 december organiseren we zelfs een online mob programming sessie voor alle andere AoC-liefhebbers. En onze zelfontworpen puzzel mag er dadelijk ook weer zijn!

Elke dag om zes uur opstaan om vóór je werk nog even te gaan programmeren, en dan ’s avonds na je werk nog een paar uur doorgaan: in december is het voor veel van mijn collega’s dagelijkse kost. Dan is het namelijk tijd voor Advent of Code. Vijfentwintig dagen lang strijden developers internationaal om de snelste tijd neer te zetten voor de puzzel van de dag. De puzzels zijn grappig, wiskundig, nerdy en naarmate de maand vordert, steeds bewerkelijker om uit te rekenen en lastiger om op te lossen. Zo heb je op tweede kerstdag iets om over na te denken, tijdens de kerstbrunch bij je schoonfamilie!

Als bedrijf hebben wij natuurlijk ook onze eigen leaderboard, en dit jaar is het zaak om Wilco, de winnaar van 2020, te verslaan. Als je niet voor de winst gaat, maar wel nieuwsgierig bent geworden, kun je natuurlijk ook gewoon een dagje meedoen, of de puzzels in je eigen tempo maken. Niet iedereen houdt immers van vroeg opstaan… En voor wie het veel leuker vindt om samen een probleem op te lossen dan alleen, hebben we ook iets bedacht: op woensdag 8 december organiseren we namelijk een mob programming sessie  waar iedereen die dat wil, gezellig kan komen AoC-en.

Bovendien wordt er, terwijl ik dit nieuwsbericht typ, nog hard gewerkt aan onze eigen AoC-puzzel. Als trouwe sponsors van bijna-het-eerste uur maken we vaak een eigen, Nederlandstalige puzzel met een leuke beloning voor de meest originele inzending. En als vertrouwelingen van Santa’s hardwerkende elfjes weten wij heus wel of jij op eerste kerstdag liever een brokje puur unobtanium onder de boom vindt, of een Dance Dance Revolution Mat…

Happy coding 😊

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.