Een afgebakend probleem oplossen, zonder je zorgen te hoeven maken om de rest van de wereld.

Ik heb altijd iets gehad met puzzels. Van jongs af aan zat ik achter het schaakbord, altijd op zoek naar de beste zet. Schaakpuzzels waren vaste kost, eigenlijk nog leuker dan het schaken tegen anderen. Het leuke aan puzzels is dat je een concreet probleem hebt. Zonder je zorgen te hoeven maken om de rest van de wereld, heb je een afgebakend probleem dat je zo goed mogelijk moet oplossen.

Bij het programmeren kwam dit ook al heel snel terug. Ik leerde graag nieuwe programmeertalen, en dit deed je natuurlijk het beste door programmeeropdrachten te doen: een reeks vraagstukken die je kan beantwoorden door een computerprogramma te schrijven. Zelfs voor de simpelste vraagstukken was het de uitdaging om een zo simpel of kort programma te schrijven.

Advent of code

Dit ben ik altijd blijven doen, recentelijk bijvoorbeeld met Advent of Code. Dit was een website waar in de advent, dus de 25 dagen voor kerst, elke dag een nieuwe programmeerpuzzel werd geplaatst. Hier zat dan ook een wedstrijdelement in, waarbij het er om ging om de puzzel zo snel mogelijk op te lossen.

Tijdens het maken van een van deze puzzels, zag ik dat Infi een sponsor was van Advent of Code. Nou zou dat normaal niet zo opvallen, maar dit bericht was in het Nederlands, terwijl de rest van de website in het Engels was. En toen ik voor het eerst bij Infi binnen kwam, hoorde ik allerlei verhalen van programmeurs die nog fanatieker waren met het maken van de puzzels dan ik! Toen wist ik het natuurlijk gelijk: bij Infi kon ik me thuis voelen.

Nieuws geschreven door Wilco

Klanten waar Wilco voor werkt

 • Technolution & GVB

  Webapplicatie

  Technolution is een technologiebedrijf gevestigd in Gouda, dat gespecialiseerd is in het leveren van innovatieve oplossingen en diensten op het gebied van softwareontwikkeling, elektronica en systeemintegratie voor verschillende industrieën. Samen met Technolution bouwden we de OVpay webshop voor GVB. Zij de backend, wij de frontend.

 • iChoosr

  Webapplicatie

  iChoosr regelt groepsaankopen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of energie. Goed idee, hè? Infi ontwikkelde de maatwerk software-oplossingen om dit mogelijk te maken. Oók een goed idee.

 • NLZIET

  Webapplicatie

  NLZIET vroeg Infi voor de bouw van de webapplicatie NLZIET.nl en de complete technische backend. NLZIET is online (live) televisiekijken zónder reclame. Alle tv-programma’s van de NPO, RTL en SBS op één platform. Infi maakte het technisch mogelijk!

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.