Van kleins af aan wist ik al wat ik wilde worden: archeoloog. De scherven en pijpenkopjes die ik in de tuin vond, vond ik zo interessant dat ik zeker wist dat ik hier later mijn werk van wilde maken. We hadden thuis wel een computer en ik zat daar ook graag op te spelen, maar het kwam niet in me op dat ik daar ook meer mee zou kunnen.

Harde bewijzen

Na mijn studie archeologie en een aantal jaren als archeoloog in het veld ben ik aan een promotieonderzoek begonnen aan de Universiteit Leiden. Hoewel ik het onderzoek doen erg leuk vond had ik moeite om met duidelijke conclusies te komen. Ik miste de bèta kant, de harde bewijzen vinden voor mijn theorieën.

Uit nieuwsgierigheid ben ik begonnen met een online cursus programmeren, en ik was meteen superenthousiast. Omdat ik naast mijn werk veel zwem, was mijn eerste programmeerproject een python script dat de snelste opstelling voor een estafetteteam berekende. Dit ben ik in de daaropvolgende jaren gaan uitwerken met de nieuwe programmeertalen die ik leerde, en heb ik omgetoverd tot een Android app.

De goede keuze

Ik was ervan overtuigd dat ik verder wilde met code schrijven, dus ik ben op zoek gegaan naar een traineeship waarmee ik me kon laten omscholen tot developer. Meteen wist ik dat dit een goede keuze was geweest, ik zou nu niet anders meer willen.

Naast mijn werk ben ik veel in het zwembad te vinden als fanatieke wedstrijdzwemmer en lees ik graag.

  • iChoosr

    Webapplicatie

    iChoosr regelt groepsaankopen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of energie. Goed idee, hè? Infi ontwikkelde de maatwerk software-oplossingen om dit mogelijk te maken. Oók een goed idee.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.