Toen ik nog een kleine jongen was mocht ik een uurtje per dag achter de computer van mijn ouders. Dat uurtje werd doorgaans gevuld met wachten totdat de pc was opgestart, spelletjes spelen en stiekem de kookwekker die het uur aftikte een paar minuten proberen te rekken. Uitgerekend moesten tijdens een gure winter de ramen en kozijnen vervangen worden. De woonkamer werd voor een aantal glorieuze weken een soort tuin met een dak er bovenop. De enige kamer waar de temperatuur te harden viel, bleek tot mijn geluk de studeerkamer met de pc. Zodoende had ik eindelijk eens de tijd én goodwill om uren achtereen te hannesen met de computer.

Dat was de intrede van het besef dat computers niet perse alleen maar spelletjesmachines waren. Dit heeft zich ontplooid tot het kiezen voor het vak informatica op de middelbare school en uiteindelijk ook mijn vervolgstudie.

Naast dat ik code schrijven gewoon leuk vind, is de wetenschap dat mensen daadwerkelijk de resulterende software gebruiken een fantastisch gevolg wat mij veel napret bezorgd. Als ik niet met software bezig ben ren of loop ik graag een rondje, doe ik aan krachttraining in de sportschool of kook ik iets lekkers.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.