Er is niets mooiers dan creatief bezig zijn om problemen voor eindgebruikers op te lossen

Als klein jochie bracht ik veel tijd achter de computer door. Het duurde niet lang voordat ik mijn hele familie aan het uitleggen was hoe het allemaal werkte. Op mijn elfde leende ik een Visual Basic boek uit de bibliotheek en schreef ik mijn eerste regels code. Niet lang daarna ontwikkelde ik met HTML, CSS en een beetje JavaScript websites voor mijn favoriete clubs, maar ook over het weer, want dat was mijn andere passie!

Van weerman naar developer

Erwin Kroll was mijn jeugdheld, door hem wilde ik weerman worden en zo geschiedde: na een studie Natuurkunde, waar vanzelfsprekend ook het programmeren terug kwam, trad ik in dienst als meteoroloog bij een commerciële weerpartij. In de vijf jaar die volgden leerde ik veel over communicatie met klanten en met gebruikers, het was immers mijn taak om een complexe weersverwachting samen te vatten in begrijpbare taal. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus toen de gelegenheid zich voordeed ben ik intern geswitched naar een developer positie.

Waarom? Er is niets mooiers is dan creatief bezig zijn om problemen voor eindgebruikers op te lossen. En daarvoor is software schrijven het ideale middel: de mogelijkheden zijn oneindig, omdat je eigen verbeelding de enige beperkende factor is. Samen met je team, de stakeholders en de eindgebruiker het best mogelijke product bouwen, dáár kom ik mijn bed voor uit!

Blogs geschreven door Joralf

Klanten waar Joralf voor werkt

  • iChoosr

    Webapplicatie

    iChoosr regelt groepsaankopen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of energie. Goed idee, hè? Infi ontwikkelde de maatwerk software-oplossingen om dit mogelijk te maken. Oók een goed idee.

  • Summit

    Webapplicatie

    Ben je de afgelopen jaren op een evenement, open dag of beurs geweest? Grote kans dat je ticket is gescand door software van Summit. In de evenementenbranche is veel aan het veranderen. Daarom vroegen ze ons om hulp.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.