‘Software Developer is het mooiste beroep in de wereld. Period.’

Sinds mijn eerste PC (een 286) ben ik nauwelijks meer weg te krijgen bij de computer. Na een paar jaar krantenwijken en werk in de kas begon me te dagen dat websites en software maken een lucratiever- en vooral ook een véél leukere bijbaan was, en zodoende ben ik sinds de jaren ‘90 bijna non-stop in een of andere mate professioneel bezig geweest met development.

Creatief, maar als Beta

Development is tof, want het is een zeer creatief beroep, maar dan op een echte ‘beta’ manier. Je hoeft niet het soort talent te hebben dat meestal geassocieerd wordt met creatieve beroepen. Dat wil zeggen: je hoeft geen ‘kunstenaar’ in de standaard-zin te zijn. Je hoeft niet briljant te kunnen tekenen of zingen, maar je moet wel creatief genoeg zijn om computers je wil op te leggen en software te creëren die elke keer weer uniek en nieuw is. Creatief, maar geen ‘kunstenaar’ dus; een ‘professionele nerd’!

Nou is ‘nerd’ tegenwoordig terecht een positieve geuzennaam geworden, en ik val absoluut in die categorie. Bij Infi werken alleen maar gelijkgestemden, wat mij bewoog om er een open sollicitatie te doen. Zodoende ben ik sinds begin 2017 ook Nerd Amongst Nerds. Pretty sweet!

Fulltime?

Okay, ik ben geen fulltime nerd. Hoewel een deel van mijn vrije tijd wel ook aan hobby-programmeerprojecten opgaat, is er ook een goed deel gereserveerd voor e-sports, games, en board games. En als ik geen developer was geworden? Dan waarschijnlijk chefkok: er is niets fijners na een dag hard werken dan lekker koken!

CTO!

In 2017 ben ik begonnen bij Infi als Technical Lead, en sinds 2020 heb ik ook de rol van CTO bij Infi Utrecht. Voorwaarde om die functie aan te nemen is dat ik wel ook deels “in the trenches” kon blijven: ik help ook nog steeds mee bij onze klanten aan het schrijven van software. Een dubbelfunctie dus, als lid van het managementteam, en gewoon nog steeds lekker bezig zijn met code!

Sinds 2023 is deze rol wat minder operationeel: het “dubbele”, dus lid zijn van day-to-day management van een vestiging, is vervallen. In ruil daarvoor is er (nog) meer ruimte voor Techniek en dingen daaromheen: strategie, community, open source, intervisie voor TL’s. En bovendien ook ruimte om vaker bij andere vestigingen te buurten, en dus meer de CTO voor heel Infi te zijn.

Iets weten over projecten van- of werken bij Infi? Je kunt me echt op allerlei plekken vinden: jeroen@infi.nl, Mastodon, Twitter / X, www.jeroenheijmans.nl, GitHub.com, Stack Overflow, LinkedIn.

Een selectie van Jeroen's blogs...

Projecten waar Jeroen bij betrokken is/was...

 • iChoosr

  Webapplicatie

  iChoosr regelt groepsaankopen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of energie. Goed idee, hè? Infi ontwikkelde de maatwerk software-oplossingen om dit mogelijk te maken. Oók een goed idee.

 • Vrouw in het openbaar vervoer bekijkt de Gappie app op haar telefoon

  GVB App

  Mobiele app

  GVB is dé openbare vervoerder van Amsterdam. Elke dag maken ruim 700.000 reizigers gebruik van het OV. Veel van deze mensen maken gebruik van Gappie, de GVB-app gebouwd door Infi. Overigens is Gappie niet alleen voor Amsterdam: de app is door heel Nederland voor het OV te gebruiken!

 • Heuvelman Staal

  Webapplicatie

  Heuvelman Staal is een in Veenendaal gevestigde staalhandel die voornamelijk staal levert aan afnemers in de Benelux en andere Europese landen. Naast het verkopen van producten zoals balken, buizen, en stafstaal, levert Heuvelman Staal ook verschillende services zoals het op maat zagen en conserveren van de producten.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.