Vrouw in het openbaar vervoer bekijkt de Gappie app op haar telefoon

GVB App

Mobiele app

GVB is dé openbare vervoerder van Amsterdam. Elke dag maken ruim 700.000 reizigers gebruik van het OV. Veel van deze mensen maken gebruik van Gappie, de GVB-app gebouwd door Infi. Overigens is Gappie niet alleen voor Amsterdam: de app is door heel Nederland voor het OV te gebruiken!

GVB heeft een duidelijk doel voor ogen: de beste vervoerder van Nederland zijn. De GVB-app (iOS, Android) speelt een grote rol in het bereiken van dat doel. De app is multifunctioneel, maar voelt door slim, intuïtief design niet als een overweldiging aan informatie en mogelijkheden. Best knap, als je je bedenkt dat er onder meer een reisplanner, ticketshop, klantenservicemodule, en routekaart inzitten. Natuurlijk kun je ook de actuele vertrektijden en storingen bekijken.

Bouwen in React Native

We hebben de app gebouwd met React Native, waardoor deze in één klap voor zowel iOS als Android beschikbaar is. Met meer dan 100 verschillende schermen is er voor vrijwel elke reizigerswens functionaliteit beschikbaar; en React Native kan dit uitstekend behappen!

Doorontwikkeling

Ruim voor de echte livegang hebben we uitgebreid getest met een groep van 4000 medewerkers. De bevindingen van deze groep zijn meegenomen om tot de eerste echte liveversie te komen in maart 2021. Na deze succesvolle launch hebben we overigens niet stilgezeten. We zijn constant aan het doorontwikkelen, en hebben onlangs nieuwe innovatieve features zoals het plannen van reizen met deelvervoer, toegankelijkheidsassistentie, en aanbod van museum- en attractietickets toegevoegd.

Screenshots van de GVB app, die het dashboard, de reisplanner, vertrektijden en het kopen van een ticket demonstreren.

Meer dan een app

Gappie is dus veel meer dan gewoon een app met vertrektijden. Voor veel Amsterdammers en forensen is de app een belangrijk deel van hun dagelijks leven. Elke dag met de trein naar werk, op vrijdag na een borrel naar huis of even een vriend(in) bezoeken; deze app maakt het drukke leven van een Amsterdammer een stukje rustiger. Hoe tof is dat?! Bij Infi bouwen we met plezier complexe apps die écht iets toevoegen en verschil maken voor de gebruiker. En dat is met deze app absoluut gelukt.

Gebruikte technologie is onder meer: React Native om iOS en Android uit te rollen, Azure met Application Gateway, .NET microservices, Contentful headless CMS.

Make it real. Infi.

Infi is een hele fijne partij omdat ze volledig open en transparant zijn. Ze zijn eerlijk en komen altijd proactief met oplossingen.

Robin Nicolaas - GVB

Andere klanten waar we voor werken

 • SnappCar

  Mobiele app

  Met de SnappCar iOS-app vind je simpel en snel huurauto’s in jouw buurt. Stuur via de app een huurverzoek en betaal direct na acceptatie. Samen met SnappCar maakt Infi dit allemaal waar!

 • KNMV

  Mobiele app

  Een béétje motorrijder heeft tegenwoordig de passen-app van de KNMV, ontwikkeld door Infi, op zijn mobiel. De KNMV is Nederlands grootste motorrijdersclub. Ruim 100 jaar behartigen zij de belangen van motorrijders in Nederland.

 • Technolution & GVB

  Webapplicatie

  Technolution is een technologiebedrijf gevestigd in Gouda, dat gespecialiseerd is in het leveren van innovatieve oplossingen en diensten op het gebied van softwareontwikkeling, elektronica en systeemintegratie voor verschillende industrieën. Samen met Technolution bouwden we de OVpay webshop voor GVB. Zij de backend, wij de frontend.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.