GVB

Mobiele app

GVB is dé openbare vervoerder van Amsterdam. Elke dag maken 850.000 reizigers gebruik van het OV. Veel van deze mensen maken gebruik van de nieuwe GVB app, gebouwd door Infi. Woon je niet in Amsterdam? Geen probleem: je kunt de app ook buiten de hoofdstad gebruiken om te reizen.

GVB heeft een duidelijk doel voor ogen: de beste vervoerder van Nederland zijn. De nieuwe GVB-app (iOS, Android) speelt een grote rol in het bereiken van dat doel. De app is multifunctioneel, maar voelt door slim, intuïtief design niet als een overkill aan informatie en mogelijkheden. Best knap, als je bedenkt dat er een reisplanner, een klantenservice-module, weersvoorspellingen en routekaarten inzitten. En je kunt reizen met je mobiel en actuele vertrektijden en storingen kunt zien.

Bouwen in React Native

We bouwden de app in React Native, en dus in één keer voor iOS en Android toestellen. Dit was de grootste app die we hebben gebouwd met het relatief nieuwe React Native – en dat beviel goed! We zijn constant aan het doorontwikkelen en testen: zo gingen we ruim voor de ‘hard launch’ al live voor 4000 medewerkers. De bevindingen van deze groep hebben we meegenomen om tot de eerste echte versie van de nieuwe GVB app te komen. De livegang was op 15 maart 2021.

Meer dan een app

De nieuwe GVB app is dus veel meer dan gewoon een app met reistijden. Voor veel Amsterdammers en forensen is de app een belangrijk deel van hun dagelijks leven. Elke dag met de trein naar werk, op vrijdag na een borrel naar huis of snel naar een vriend(in); deze app maakt het drukke leven van een Amsterdammer een stukje rustiger. Hoe tof is dat?! Bij Infi maken we graag complexe apps die écht iets toevoegen en verschil maken voor de gebruiker. En dat is met de GVB app absoluut gelukt.

Make it real. Infi.

Infi is een hele fijne partij omdat ze volledig open en transparant zijn. Ze zijn eerlijk en komen altijd proactief met oplossingen.

Robin Nicolaas - GVB

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.