Mijn eerste aanraking met nullen en enen was toen ik als kind een Game Boy Advance kreeg voor mijn verjaardag. Dat zo’n klein apparaatje mooie fantasiewerelden en catchy melodietjes kon genereren was geweldig!

Op de middelbare school groeide mijn interesse in computers en hoe ze werken. Toen kwam ik een filmpje tegen van een primitieve computer gebouwd in Minecraft. Ik vond het fascinerend dat iemand een simpele, maar werkende processor vanuit niets had opgebouwd.

Met behulp van boeken heb ik mezelf toen geleerd hoe je een simpele processor uit logische poorten kan opbouwen en heb ook leren programmeren. Tijdens de les maakte ik soms kleine programma’s op mijn rekenmachine, zoals een Whack-a-mole spelletje of een aquarium screen saver met een zwemmende vis.

Na de middelbare school ben ik Informatica gaan studeren en kwam ik meer in contact met de theoretische kant van computers. Dit vond ik ook heel interessant! Vooral het begrijpen van nieuwe concepten en het oplossen van moeilijke problemen spraken mij aan.

Nog steeds leer ik graag en wil ik dingen tot in detail leren kennen. Als ik in mijn vrije tijd niet programmeer, game ik graag, lees ik, ga ik naar de sportschool of kijk een leuke film.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.