De wereld telkens een beetje mooier maken

Jarenlang heb ik als opdrachtgever met Infi gewerkt. Ik was onder de indruk van hun professionaliteit, en van de gedrevenheid om telkens weer met ingenieuze oplossingen te komen. De Infi-filosofie om alleen de allerbeste mensen aan te nemen, leidt tot een werkklimaat waarin iedereen elkaars input waardeert, en openstaat voor (kritische) vragen van anderen. Erg stimulerend dus, en dat merk je aan de kwaliteit van de oplossingen.

Agile coach

Ik was dan ook gevleid toen ik in 2011 gevraagd werd bij Infi te komen werken. De eerste jaren heb ik me gericht op app-ontwikkeling. Daarna heb ik als scrummaster en agile coach onze teams ondersteund. Infi werkt al meer dan 10 jaar met verschillende ‘agile’ methodieken. In de praktijk gebruiken we tegenwoordig meestal Kanban, maar ook Scrum gebruiken we als dat beter past bij de werkzaamheden.

We combineren dit met een rijk scala aan XP-practices, zoals pair programming en Test Driven Development. Het is leuk en verfrissend om continu te kijken hoe je je werkwijze nóg verder kunt verbeteren. Dat geldt ook voor mijzelf: iedere sprint weer kijk ik hoe ik de teams beter kan coachen en faciliteren.

Testing

Testing is een beetje mijn ‘guilty pleasure’: ik vind het superleuk om te doen, en draag graag een test-steentje bij aan onze projecten. Ik zit in het kamp van de ‘exploratory testing’, dus kijken waar je de meeste waarde kunt leveren (in tegenstelling tot het ouderwetse ‘checklistjes afwerken’). Het is echt een heel tastbare manier om de applicatie een stuk beter te maken. Vaak merk je dat de conversaties tussen product owner, team en andere steakholders ook een stuk beter worden als er een goede tester in het team zit en betrokken is vanaf de refinement tot en met de oplevering.

MT

Ik was eigenlijk altijd al bezig om met met alle aspecten van Infi te ‘bemoeien’, en elke keer te proberen ons een stukje beter te maken. Sinds 2019 doe ik dat vanuit het MT, samen met Patricia, Jiska en Jeroen.  Ik vind het leuk dat Infi weliswaar een MT heeft, maar toch vooral een bedrijf van ons allemaal is (letterlijk)!

Heb je vragen over Infi in het algemeen of Agile development in het bijzonder? Neem gerust contact met me op!

“Ik werk ruim 10 jaar bij Infi, maar het voelt nog steeds nieuw en interessant. Continu jezelf ontwikkelen zit ontzettend diep in Infi, en dat houdt het voor mij leuk!”

– Dirk

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.