De wereld telkens een beetje mooier maken

Jarenlang heb ik als opdrachtgever met Infi gewerkt. Ik was onder de indruk van hun professionaliteit, en van de gedrevenheid om telkens weer met ingenieuze oplossingen te komen. De Infi-filosofie om alleen de allerbeste mensen aan te nemen, leidt tot een werkklimaat waarin iedereen elkaars input waardeert, en openstaat voor (kritische) vragen van anderen. Erg stimulerend dus, en dat merk je aan de kwaliteit van de oplossingen.

Agile coach

Ik was dan ook gevleid toen ik in 2011 gevraagd werd bij Infi te komen werken. De eerste jaren heb ik me gericht op app-ontwikkeling. Daarna heb ik als scrummaster en agile coach onze teams ondersteund. Infi werkt al meer dan 10 jaar met verschillende ‘agile’ methodieken. In de praktijk gebruiken we tegenwoordig meestal Kanban, maar ook Scrum gebruiken we als dat beter past bij de werkzaamheden.

We combineren dit met een rijk scala aan XP-practices, zoals pair programming en Test Driven Development. Het is leuk en verfrissend om continu te kijken hoe je je werkwijze nóg verder kunt verbeteren. Dat geldt ook voor mijzelf: iedere sprint weer kijk ik hoe ik de teams beter kan coachen en faciliteren.

Testing

Testing is een beetje mijn ‘guilty pleasure’: ik vind het superleuk om te doen, en draag graag een test-steentje bij aan onze projecten. Ik zit in het kamp van de ‘exploratory testing’, dus kijken waar je de meeste waarde kunt leveren (in tegenstelling tot het ouderwetse ‘checklistjes afwerken’). Het is echt een heel tastbare manier om de applicatie een stuk beter te maken. Vaak merk je dat de conversaties tussen product owner, team en andere steakholders ook een stuk beter worden als er een goede tester in het team zit en betrokken is vanaf de refinement tot en met de oplevering. Samen met de developers zorg ik ervoor dat de test automation op orde is, en dat er voldoende oog is voor accessibility.

Heb je vragen over Infi in het algemeen of Agile development in het bijzonder? Word jij ook enthousiast over testing? Wil je eens een uurtje praten over de problemen waar je in jouw projecten tegenaan loopt? Neem gerust contact met me op, ik vind het leuk om je te helpen!

“Ik werk ruim 10 jaar bij Infi, maar het voelt nog steeds nieuw en interessant. Continu jezelf ontwikkelen zit ontzettend diep in Infi, en dat houdt het voor mij leuk!”

– Dirk

De opdrachten die ik begeleid

 • Softbrick

  Webapplicatie

  Heb je je weleens afgevraagd hoe het werk van de medewerkers van de supermarkt bij jou om de hoek wordt ingepland en geregistreerd? De kans is groot dat dit gebeurt met behulp van de Workforce Management Suite van Softbrick.

 • Technolution & GVB

  Webapplicatie

  Technolution is een technologiebedrijf gevestigd in Gouda, dat gespecialiseerd is in het leveren van innovatieve oplossingen en diensten op het gebied van softwareontwikkeling, elektronica en systeemintegratie voor verschillende industrieën. Samen met Technolution bouwden we de OVpay webshop voor GVB. Zij de backend, wij de frontend.

 • NPO

  Webapplicatie

  NPO-ID is het authenticatie- en autorisatie systeem voor de NPO. Het integreert met vele omroepen die zijn aangesloten bij de NPO om alles rondom het maken en gebruiken van een account zo makkelijk mogelijk te maken.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.