NPO

Webapplicatie

NPO-ID is het authenticatie- en autorisatie systeem voor de NPO. Het integreert met vele omroepen die zijn aangesloten bij de NPO om alles rondom het maken en gebruiken van een account zo makkelijk mogelijk te maken.

Digitalisatie

Nederland is aan het digitaliseren, en de NPO doet mee. TV is te bekijken over het internet, podcasts kunnen worden beluisterd met je smartwatch en kruiswoordpuzzels staan in de folder én op de website.

Een paar jaar geleden wilde de NPO deze diensten nóg toegankelijker maken door één inlogsysteem voor al deze diensten te zetten. Infi heeft daarbij geholpen. Met een afvaardiging van ons NLZiet project zijn we aan de slag gegaan met technologieën als IdentityServer, OpenID en DynamoDB om dit te bewerkstelligen. Vandaag de dag telt dit systeem 1.8 miljoen gebruikers.

Eén account voor álle diensten van de NPO

Meer dan alleen accounts

In- en uitloggen is een klein (maar belangrijk) onderdeel van het geheel. Het versturen van nieuwsbrieven en veilig opslaan van gebruikersdata horen er ook bij. En dat alles is geïntegreerd met een tiental diensten, die de komende tijd alleen maar in aantal zullen toenemen. De hoge variabiliteit heeft ervoor gezorgd dat we een uitgebreid monitoringsysteem moesten bouwen. Dit hebben we gedaan met de Elastic Stack en Zabbix. Hierdoor konden we de kleinste anomaliteiten ontdekken en meteen handelen als dat nodig was.

Einde van een tijdperk

De NPO heeft altijd de wens uitgesproken om eigen ontwikkelteams op te bouwen en Infi werkt daar uiteraard aan mee. We zijn betrokken geweest bij elke stap in het werven van nieuwe kandidaten voor het team. Afgelopen jaar hebben we hierdoor maar liefst vijf nieuwe collega’s mogen verwelkomen en daarmee staat het team genoeg op eigen benen om afscheid te kunnen nemen van ons, maar de werkwijze van Infi zal daar nog lange tijd voortvloeien.

Technologie: .NET Core, IdentityServer, OpeniID, AWS, Elastic, OpenShift.

Make it real. Infi.

Andere klanten waar we voor werken

 • Vrouw in het openbaar vervoer bekijkt de Gappie app op haar telefoon

  GVB App

  Mobiele app

  GVB is dé openbare vervoerder van Amsterdam. Elke dag maken ruim 700.000 reizigers gebruik van het OV. Veel van deze mensen maken gebruik van Gappie, de GVB-app gebouwd door Infi. Overigens is Gappie niet alleen voor Amsterdam: de app is door heel Nederland voor het OV te gebruiken!

 • Summit

  Webapplicatie

  Ben je de afgelopen jaren op een evenement, open dag of beurs geweest? Grote kans dat je ticket is gescand door software van Summit. In de evenementenbranche is veel aan het veranderen. Daarom vroegen ze ons om hulp.

 • Een pdf viewer die 100% gebruik maakt van html, svg en css van een architectuur tekening

  TallComponents

  Webapplicatie

  TallComponents maakt al jarenlang succesvol libraries waarmee .NET developers PDF-documenten kunnen maken, bewerken en tonen. Om hun producten aan te kunnen bieden aan een grotere groep ontwikkelaars, zijn ze nu aan het werk om een SaaS-platform te bouwen waarmee klanten online dezelfde mogelijkheden krijgen. Een online platform bouwen is echter iets anders dan een library die on-premise gebruikt wordt. Aan Infi de vraag of wij daarbij konden helpen.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.