Technolution & GVB

Webapplicatie

Technolution is een technologiebedrijf gevestigd in Gouda, dat gespecialiseerd is in het leveren van innovatieve oplossingen en diensten op het gebied van softwareontwikkeling, elektronica en systeemintegratie voor verschillende industrieën. Samen met Technolution bouwden we de OVpay webshop voor GVB. Zij de backend, wij de frontend.

OVpay Webshop

Sinds juni 2023 kan je in het Nederlands openbaar vervoer inchecken met je betaalpas, telefoon of smartwatch. Wéér een pasje minder in je portemonnee, super fijn! In eerste instantie was OVpay alleen beschikbaar voor reizen tegen het volle tarief, waardoor houders van kortingsabonnementen nog steeds afhankelijk waren van de OV-chipkaart. GVB, verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Amsterdam, is de eerste vervoerder ter wereld die kortingsabonnementen ondersteunt via OVpay. Infi bouwde met trots de frontend voor de OVpay webshop.

 

screenshot van GVB OVpay webshop

Kortingsabonnementen

De OVpay webshop biedt reizigers de mogelijkheid om kortingsabonnementen aan te schaffen en deze vervolgens te koppelen aan hun smartphone, pinpas, of zelfs hun smartwatch. Bovendien hebben we de Mijn GVB omgeving gecreëerd. Hier kunnen gebruikers hun abonnementen beheren: stopzetten, verlengen of overzetten naar een andere drager. Ook is het mogelijk om de reishistorie in te zien en facturen te downloaden.

 

Toegankelijkheid

Bij GVB staat (digitale) toegankelijkheid hoog in het vaandel, en dat geldt ook voor ons. Tijdens de ontwikkeling van de website hebben we zelfs een ‘accessibility roast’ georganiseerd. Hierbij heeft een expert op het gebied van toegankelijkheid onze applicatie grondig doorgelicht. Het was een waardevolle ervaring waar we allemaal veel van hebben geleerd.

Wij zijn er trots op een bijdrage te hebben geleverd aan deze stap voorwaarts in het Nederlandse openbaar vervoer.


Gebruikte technologie: React met NextJS, TailwindCSS, .NET Core, Contentful headless CMS, Nginx, Azure

 

Make it real. Infi.

Andere klanten waar we voor werken

 • Vrouw in het openbaar vervoer bekijkt de Gappie app op haar telefoon

  GVB App

  Mobiele app

  GVB is dé openbare vervoerder van Amsterdam. Elke dag maken ruim 700.000 reizigers gebruik van het OV. Veel van deze mensen maken gebruik van Gappie, de GVB-app gebouwd door Infi. Overigens is Gappie niet alleen voor Amsterdam: de app is door heel Nederland voor het OV te gebruiken!

 • Tracey

  Webapplicatie

  Tracey is hét dataplatform voor verzenden in e-commerce. Het integreert met veel verschillende vervoerders en systemen, en stelt zo hun klanten in staat om datagedreven beslissingen te kunnen maken en meer inzichten te krijgen in vervoerders en levermomenten.

 • NLZIET

  Webapplicatie

  NLZIET vroeg Infi voor de bouw van de webapplicatie NLZIET.nl en de complete technische backend. NLZIET is online (live) televisiekijken zónder reclame. Alle tv-programma’s van de NPO, RTL en SBS op één platform. Infi maakte het technisch mogelijk!

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.