Tracey

Webapplicatie

Tracey is hét dataplatform voor verzenden in e-commerce. Het integreert met veel verschillende vervoerders en systemen, en stelt zo hun klanten in staat om datagedreven beslissingen te kunnen maken en meer inzichten te krijgen in vervoerders en levermomenten.

Infi heeft altijd goed met ons meegedacht en is altijd meegegroeid met onze eigen ontwikkeling. En los van de inhoudelijke ondersteuning, zijn het allemaal fijne mensen om mee te werken, ook niet onbelangrijk!

Huib Adriaans - Tracey

Door pakketten bijna realtime in de gaten te houden, worden (potentiële) issues snel ontdekt en proactief met de ontvanger van het pakket gedeeld. Dit voorkomt een heleboel inkomende vragen en zorgt voor een positieve klantervaring. Daarnaast gebruikt Tracey deze data om de prestaties van vervoerders inzichtelijk en vergelijkbaar te maken, zodat je zeker weet dat je met de juiste vervoerder werkt voor jouw producten. Zeker bij hoge volumes en kostbare, tijdkritische goederen is deze behoefte aan inzicht en proactiviteit enorm groot.

Tracey heeft de afgelopen jaren mooie stappen kunnen zetten en wordt inmiddels gebruikt door verschillende grote e-commercebedrijven in Nederland. Daardoor werd ook de potentie van hun oplossingen steeds beter zichtbaar en in juni 2023 is Tracey overgenomen door Sendcloud, een van de grootste e-commerce software leveranciers van Europa.

Een screenshot van een business intelligence dashboard van Tracey, met daarop een grafiek met informatie over alle zendingen.

Opschalen met microservices

Bij de samenwerking met Tracey lag de focus bij het overkomen van hun grootste struikelblok: snelheid en schaalbaarheid. We hebben geholpen om de infrastructuur schaalbaar in te richten met RabbitMQ en Kubernetes, en adviezen gegeven over de juiste tooling. Vervolgens hebben we veelal als sparringpartner meegedacht om de technische architectuur onder de loep te nemen. Huib Adriaans, founder bij Tracey, zegt dan ook:

“Infi heeft altijd goed met ons meegedacht en is altijd meegegroeid met onze eigen ontwikkeling. En los van de inhoudelijke ondersteuning, zijn het allemaal fijne mensen om mee te werken, ook niet onbelangrijk!”

Voorspelbaarheid en inzicht met Azure

Naast de architecturele veranderingen hebben we ook alles naar Azure gemigreerd. Dit bracht een stuk stabiliteit en inzicht in de maandelijkse kosten met zich mee, wat enorm hielp in de voorspelbaarheid van de kostenontwikkeling – niet onbelangrijk voor een startup! Door de jaren heen hebben we dit steeds verder geoptimaliseerd, waardoor ze ondanks een explosieve groei qua data nooit problemen hebben ondervonden wat betreft betrouwbaarheid.

Een screenshot van een monitoring dashboard van Tracey, met daarop een tabel met informatie over allerlei zendingen, vervoerders, status, en voorspellingen.

Tracey by Sendcloud

Momenteel zijn ze druk bezig met de integratie van Tracey in het nieuwe bedrijf, zowel op commercieel als op technisch vlak. Tegelijkertijd is het de bedoeling dat Tracey by Sendcloud, zoals de oplossing nu heet, een separate dienst blijft binnen het portfolio van Sendcloud en ze dus ook volop blijven doorontwikkelen volgens hun visie en plannen.


Gebruikte technologie: RabbitMQ message broker, Node.js, Python.

Make it real. Infi.

Andere klanten waar we voor werken

 • Luchtfoto van het kantoor van BAS World met hun voorraad vrachtwagens

  BAS World

  Webapplicatie

  BAS World veranderde, waardoor IT niet langer ondersteunend maar juist de kern is. Maar hun ontwikkelaanpak en projectmanagement waren al 10 jaar niet meer veranderd. Met deze uitdagingen kwamen ze bij Infi terecht.

 • Vrouw in het openbaar vervoer bekijkt de Gappie app op haar telefoon

  GVB App

  Mobiele app

  GVB is dé openbare vervoerder van Amsterdam. Elke dag maken ruim 700.000 reizigers gebruik van het OV. Veel van deze mensen maken gebruik van Gappie, de GVB-app gebouwd door Infi. Overigens is Gappie niet alleen voor Amsterdam: de app is door heel Nederland voor het OV te gebruiken!

 • Skinconsult

  Webapplicatie

  Als je een bodylotion, deodorant of make-up remover op de markt brengt, heb je Skinconsult nodig. In de conservatieve farmaceutische branche wil Skinconsult dé innovator worden. Aan ons de vraag om dat technisch mogelijk te maken!

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.