Skinconsult

Webapplicatie

Als je een bodylotion, deodorant of make-up remover op de markt brengt, heb je Skinconsult nodig. In de conservatieve farmaceutische branche wil Skinconsult dé innovator worden. Aan ons de vraag om dat technisch mogelijk te maken!

Skinconsult checkt jouw product op twee criteria: is de samenstelling van ingrediënten veilig? En is deze legaal volgens de Europese wetgeving? Maar, de afgelopen jaren liep Skinconsult tegen de limitaties van hun eigen systemen aan. Lokaal opgeslagen data, ingewikkelde formulieren en trage manieren om data op te vragen. Allemaal remmende elementen. Wij hielpen ze daarom om hun processen te
vernieuwen: we bouwden een ‘Margin of Safety calculator’ en een ‘Annex-checker’. Dit maakte hun producten schaalbaarder, sneller en efficiënter.

We begonnen met het bouwen van de Margin of Safety calculator (MoS). Deze calculator checkt of de concentratie, de mix en de dosering van de ingrediënten veilig zijn. Skinconsult beschikt daarvoor over een enorme hoeveelheid data, die ze constant aanvullen na een nieuwe check. Die data wordt allemaal meegenomen in de MoS-calculator. Zo’n calculator bouwen is een uitdaging: je moet alle variabelen met elkaar combineren en rekening houden met scheikundige reacties. Soms kan een verkeerd cijfer achter de komma compleet verkeerde antwoorden geven.

De nieuwe MoS-calculator werkt in de cloud en niet meer lokaal, maar tijdens het bouwen van de nieuwe calculator werkte Skinconsult natuurlijk gewoon door. Om te voorkomen dat de nieuwe data niet werd toegevoegd aan de nieuwe calculator, bouwden we een ‘replicator’. Deze kopieerde de data in het oude systeem terwijl wij aan het bouwen waren, en speelde die door. Zo ging onze herbouw zonder verstoring van het lopende werk. Nu kan Skinconsult makkelijker, sneller en beter checken of een product veilig is.

De tweede check die Skinconsult uitvoert, is vaststellen of de samenstelling van de ingrediënten mag volgens de Europese wetgeving. Ook daar zijn we gaan innoveren, en dat was best een uitdaging! Developen berust op logica: A * B wordt AB, maar logica is soms lastig te vinden in wetboeken. Je hebt te maken met uitzonderingen, amendementen en verouderde wetten. Die moesten we allemaal verwerken in de applicatie die we bouwden. De nieuwe zogeheten ‘Annex-checker’ houdt daar rekening mee. Zo checkt Skinconsult de legaliteit van een product een stuk sneller en beter.

Tijdens het bouwen van deze innovaties gebeurde er iets bijzonders. Skinconsult kreeg nieuwe dromen. Zo zouden ze klanten tussentijds zelf al willen laten checken hoe ze ervoor staan. Dit soort innovaties zijn onontgonnen terrein voor Skinconsult én de branche. Dat maakt het een spannend en interessant traject: wat is er allemaal mogelijk? Dat zijn we nu samen aan het ontdekken: eerst luisteren we naar de wens, dan leggen we uit wat er allemaal mogelijk is en vervolgens maken we een plan.

Dit is precies waar we bij Infi warm voor lopen. Samen met klanten spannende plannen realiseren en beter nog: dromen aanwakkeren!

Make it real. Infi.

Andere klanten waar we voor werken

 • Elke.

  Webapplicatie

  Infi helpt Elke. met het bouwen van een platform voor apotheken. Zodat consumenten eenvoudig hulpmiddelen kunnen bestellen én laten bezorgen aan huis of afhalen via de apotheek. De controle over de hulpmiddelen is weer terug waar hij hoort… bij de consument!

 • FocusCura (Luscii)

  Webapplicatie

  Technologie in de zorg biedt ongekende mogelijkheden. Infi hielp de organisatie FocusCura (Luscii) met twee bijzondere zorginnovaties. Het doel: zorgen dat ouderen en chronisch zieken zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven.

 • Vrouw in het openbaar vervoer bekijkt de Gappie app op haar telefoon

  GVB App

  Mobiele app

  GVB is dé openbare vervoerder van Amsterdam. Elke dag maken ruim 700.000 reizigers gebruik van het OV. Veel van deze mensen maken gebruik van Gappie, de GVB-app gebouwd door Infi. Overigens is Gappie niet alleen voor Amsterdam: de app is door heel Nederland voor het OV te gebruiken!

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.