Softbrick

Webapplicatie

Heb je je weleens afgevraagd hoe het werk van de medewerkers van de supermarkt bij jou om de hoek wordt ingepland en geregistreerd? De kans is groot dat dit gebeurt met behulp van de Workforce Management Suite van Softbrick.

Download Softbrick casestudy

‘Infi denkt en stuurt mee in het proces. Het is de sfeer die heerst bij Infi: de kennis en kunde die ze meebrengen maar ook bij het bijschakelen, dit gaat zo makkelijk en natuurlijk. Er is geen hun of ons. Het is wij.’

Alex Ariessen - Hoofd development Softbrick

Softbrick heeft een softwareprogramma ‘Workforce Vitality’, daarmee geven ze bedrijven zoals ASML en Jumbo rust en overzicht over hun werkroosters, planningen en salarisadministratie. Twintig jaar geleden begonnen ze met het schrijven van code voor hun software, maar die is met de snelle ontwikkeling van het internet inmiddels behoorlijk achterhaald. Daarom vroegen ze ons om onderhoud te plegen op die ‘oude kern’, en dat bleek een interessante uitdaging te zijn!

Het softwareprogramma van Softbrick is een monoliet met daarin personeelszaken, gemaakte uren, inchecktijden, roosters, planning en salarisadministratie. Hun klanten maken elke dag gebruik van deze software en hebben dus belang bij een goed werkend en betrouwbaar programma. De laatste jaren kon Softbrick echter niet alles optimaliseren dat ze wilden. Waarom? Ze werden verlamd door die twintig jaar oude code. De basis hiervan is ooit geschreven met de programmeertaal C, een programmeertaal die zelden gebruikt wordt voor internetapplicaties. Deze taal is erg specifiek en developers die deze taal gebruiken, bouwen vaak niet aan het type applicaties dat Softbrick aanbiedt. Dat maakt het niet alleen lastig om updates door te voeren, maar maakt nieuwe mensen aannemen ook erg moeilijk. Tijd voor verandering dus!

De wielen van de bus

Gezien de afhankelijkheid van de klanten van Softbrick was het geen optie om de applicatie stil te leggen tijdens ons onderhoud. “Wij hebben toen een plan gemaakt om als het ware de wielen te vervangen terwijl de bus nog reed”, vertelt Jeroen Huinink, projectleider van de Softbrick klus. Hoe hebben we dat gedaan? We schreven een nieuwe backend server in typescript op node-js. Hiermee hielpen we Softbrick aan een makkelijke en toegankelijke programmeertaal.

Met de bestaande code waren we heel voorzichtig: we bouwden onderdeeltje voor onderdeeltje kleine testomgevingen waar we zonder iets om te laten vallen konden switchen tussen de oude manier en de nieuwere, efficiëntere manier. Zie het als een parkeerplaats langs de snelweg waar je zonder het andere verkeer te verhinderen onder je motorkap kan kijken. Door het stap-voor-stap werken konden we tussentijds al updates opleveren aan de klanten van Softbrick. Zo had iedereen zo snel mogelijk profijt van ons werk.

Als vakmensen houden wij van dit soort opdrachten. Waarom? We doken hier in stukken code die twee decennia geleden geschreven zijn. Het was een heuse ‘trip down memory lane’ voor ons, waarbij we de struggles van die tijd herkenden. We zagen de bug fixes die toen heel logisch leken maar inmiddels ondenkbaar zijn. Van die oude code moesten wij chocola maken, en dat zijn de uitdagingen waar we ons bed voor uit komen.

Door de nieuwe architectuur kan Softbrick zelf dingen makkelijker dingen aanpassen. Deze klus was uitdagend, nostalgisch en waardevol voor een grote groep mensen. Softbrick is klaar voor de toekomst, en hun klanten daardoor ook.

 

Heb jij ook te maken met verouderde software? Of wil je ons laten kijken of je klaar bent voor de toekomst? Geen probleem! Stuur een mailtje of bel ons op: 030 232 5888

Andere klanten waar we voor werken

 • Briq Bookings

  Webapplicatie

  Briq Bookings bouwt aan een digitale doorbraak in de vrijetijdssector. Ze bieden een slim en compleet boekingssysteem. Niet alleen voor één attractie, maar over verschillende aanbieders heen. Infi helpt Briq met de ontwikkeling van hun software om nog meer aanbieders aan te kunnen sluiten, nationaal én internationaal!

 • FocusCura (Luscii)

  Webapplicatie

  Technologie in de zorg biedt ongekende mogelijkheden. Infi hielp de organisatie FocusCura (Luscii) met twee bijzondere zorginnovaties. Het doel: zorgen dat ouderen en chronisch zieken zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven.

 • iChoosr

  Webapplicatie

  iChoosr regelt groepsaankopen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of energie. Goed idee, hè? Infi ontwikkelde de maatwerk software-oplossingen om dit mogelijk te maken. Oók een goed idee.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.