Het verbaast me dat ik niet eerder bij programmeren terecht ben gekomen.

Lange tijd heb ik getwijfeld over wat ik moest gaan studeren en wat ik later wilde gaan doen. Toen ik klein was vond ik computers altijd al heel interessant. Op vierjarige leeftijd speelde ik op Nintendo spelconsoles, en op de basisschool had ik meer aandacht voor de nieuwe pc met Windows XP dan mijn rekensommen. Na schooltijd was ik altijd creatief bezig op mijn eigen laptop: ik maakte bureaubladachtergronden en icoontjes in Paint, probeerde spelletjes te bouwen in PowerPoint en vond het leuk om video’s te bewerken.

Toch kwam ik pas op 21-jarige leeftijd met het schrijven van code in aanraking, toen ik na wat studiehoppen Kunstmatige Intelligentie ging studeren. Ik was meteen enthousiast; programmeren gaf me zoveel nieuwe mogelijkheden om dingen te maken op mijn computer! Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het gaan bouwen, en het is altijd een gaaf gevoel om je ideeën werkelijkheid te zien worden. Vanzelfsprekend heb ik een minor Informatica gekozen en me verder verdiept.

Voordat ik bij Infi terechtkwam heb ik een jaar als Data Scientist gewerkt. Ik vind data en statistiek heel tof, maar merkte wel dat voornamelijk het schrijven van mooie code me de meeste voldoening gaf in het werk. Daarom heb ik besloten me echt op software development te gaan richten, en dit bevalt tot nu toe erg goed. Als ik in mijn vrije tijd niet met codeprojectjes bezig ben, speel ik graag (voornamelijk Nintendo) games en probeer ik Zelda zo snel mogelijk uit te spelen. Verder ga ik graag skiën, doe ik aan wandklimmen en ga ik graag in de bergen wandelen.

Meer weten? Je kunt me vinden op LinkedIn of mailen naar suzan@infi.nl.

  • Vrouw in het openbaar vervoer bekijkt de Gappie app op haar telefoon

    GVB App

    Mobiele app

    GVB is dé openbare vervoerder van Amsterdam. Elke dag maken ruim 700.000 reizigers gebruik van het OV. Veel van deze mensen maken gebruik van Gappie, de GVB-app gebouwd door Infi. Overigens is Gappie niet alleen voor Amsterdam: de app is door heel Nederland voor het OV te gebruiken!

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.