Groep mensen die naar iets kijkt (buiten beeld), casual zittend in een kantoor-setting

Bijdragen aan de community

Jeroen Thomas Techniek

Bij Infi vinden we het belangrijk om bij te dragen aan de developer community. En daar een actieve deelnemer in te zijn! Niet alleen vinden de meeste van onze collega’s dit leuk, maar ook als bedrijf vinden we dit waardevol. Dus wat doe je als je ergens een vestiging start, en je daar maar zeer beperkt een developer community aantreft? Dan ga je er dus een starten!

In Utrecht leveren Infi en Infi-medewerkers al jaren aan actieve bijdrage aan DomCode. Infi-ers waren vaak op de bijeenkomsten te vinden, we hebben al eens sprekers geleverd, meegeholpen bij de organisatie of bijeenkomsten gehost. Eén van de leuke dingen van DomCode is dat het een cross-language group is! We werken bij Infi ook graag met diverse talen en platformen. Plus: er is altijd veel te leren en inspiratie op te doen van een kijkje in een andere keuken.

Toen we een Infi vestiging in Nijmegen startten gingen we daar op zoek naar een vergelijkbare community, maar die was niet te vinden. Om die reden hebben we een aantal initiatieven genomen om zo’n community te starten, ondanks dat we op dat moment nog maar met z’n vieren waren.

Nimma.codes

We hebben onze ideeën op papier gezet en contact gezocht met een aantal andere IT bedrijven in de regio. Daar troffen we veel enthousiasme aan voor het idee. Samen met Webbio zijn we vervolgens aan de slag te gaan om de ideeën verder uit te werken. Inmiddels hebben we een plek op het web op https://nimma.codes, een Nimma.codes meetup groep met (vandaag) 53 members. We hebben een concept-programma voor de eerste zes maanden, en een eerste geplande bijeenkomst. En bovenal: een boel reacties van developers die het leuk vinden dat het initiatief hiertoe genomen wordt!

Wij hebben samen met Webbio het initiatief genomen en trekken op dit moment de kar, en hebben ook een bepaalde visie waar we naartoe willen. Maar het belangrijkste is dat we er een community van willen maken voor en door developers. En het is zeker niet ondenkbaar de organisatie ooit weer door gaat naar anderen, en dat wij zelf vooral met veel plezier naar de bijeenkomsten blijven komen en onze bijdrage blijven leveren.

By the way: de eerste bijeenkomst is op dinsdag 27 september en je kunt meer informatie vinden en je inschrijven op het Nimma.codes Meetup event.

Kortom

Wat we dus vooral willen zeggen: we zijn dol op (bijdragen aan) de community! En mogelijk ben jij dat ook? We hopen je in ieder geval te zien bij een van de vele events die gaan komen. Te beginnen met de eerste Nimma.codes meetup, of bij onze hackathon bij Infi Nijmegen…

Tot ziens!?

Meer over Meetups & Infi

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.