Bikkelhart 🧡 Infi, een terugblik

Rutger Achter de schermen

Vorige week hebben Infi en Bikkelhart samen een interne miniconferentie georganiseerd! Een kort verslag van alles wat we gedaan hebben.

Ongeveer een jaar geleden kwamen Infi en Bikkelhart voor het eerst met elkaar in aanraking bij de ontwikkeling van de GVB-app. De samenwerking beviel daar zo goed, dat we tijdens een informeel koffiegesprek zaten te filosoferen: bij beide bedrijven zijn we ervan overtuigd dat we onze klanten voor een optimale samenwerking volledig moeten begrijpen, en dat vergt een uitgebreide en doorlopende tijdsinvestering. Maar eigenlijk zouden we hetzelfde plaatje kunnen doortrekken naar de samenwerking tussen ontwikkelaars en designers; ook hun samenwerking kan vele malen beter worden als zij elkaars wensen, uitdagingen en problemen begrijpen.

Inventarisatie

Om een beetje gevoel te krijgen voor de gaten in de collectieve kennisbank hebben we een half jaar geleden bij zowel Bikkelhart als Infi om input gevraagd: wat zouden we nou eigenlijk inhoudelijk van elkaar willen weten? Twee weken later volgde vanuit beide kanten een mooie vragenlijst waar zowel praktische vragen (“Hoe bouw je A/B-testing in een app?”) als wat meer conceptuele vragen (“Hoe kan je de werking van je designs effectief meten en verbeteren?”) naar boven kwamen. Direct bleek dat er meer dan genoeg stof was om over te praten.

De BiFi-day

Al gauw was er een tof nieuw idee geboren, en op vrijdagmiddag 21 mei was het dan eindelijk zo ver: we organiseerden samen een mini-kennisdelingsconferentie waarin alle mensen bij Bikkelhart en Infi in een grote Zoomcall bijeen kwamen. Vier sprekers kregen het woord; bij Bikkelhart vertelden Ralph en Marcel respectievelijk over de processen van CRO (conversion rate optimization) en UX-fundamentals, en vanuit Infi vertelde Peer over Storybook en Bryan over de vreselijke ongemakken die developers kunnen ervaren als er een suboptimale samenwerking is.

Maar de meeste lol haalde ik zelf nog uit de break-out sessies, waarin we tussen de presentaties door in willekeurige groepen werden verdeeld en over mooie prikkelende stellingen konden filosoferen. En eigenlijk vond ik nog het mooiste dat de grootste conclusie in een van mijn groepjes eigenlijk voor de beide bedrijven een open deur was: design en development werkt het effectiefst als je samen doorlopend aan het product werkt en daarbij continu contact blijft houden.

En hoe nu verder?

Deze miniconferentie was een groot succes. Bikkelhart en Infi hebben elkaar beter leren kennen en van elkaar kunnen leren. We blijven elkaar natuurlijk sowieso zien bij de GVB app en bij onze nieuwe klus voor Hiltermann Lease, maar daarnaast is deze conferentie zeker voor herhaling vatbaar. Komend jaar de volgende!

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.