Eén maand en iets langer bij Infi

Dave In het nieuws

In december 2021 ben ik gestart als developer bij Infi. Helaas was op dit moment het advies vanuit de overheid nog steeds om thuis te werken. Dat maakt het contact met collega’s natuurlijk anders. Maar ondanks deze bijzondere omstandigheden heb ik mijn eerste maand als erg positief ervaren. In deze blogpost wil ik een impressie geven van hoe ik deze heb beleefd.

 

LOL’d

Op dag 1 ben ik nog op kantoor geweest voor de onboarding. Laptop inrichten, accounts aanmaken, de hele reutemeteut. Om eerlijk te zijn was het kantoor vrij uitgestorven. Maar toch was ik niet alleen. En dat heb ik geweten.

Les 1 luidt: Lock je computer, oftewel vertrouw niemand. Misschien was het maar goed dat het niet druk was op kantoor. Anders had ik kaassoufflés mogen trakteren of iets dergelijks.

Werk en lol

Na dag 1 heb ik volledig thuisgewerkt. Dat lijkt eenzaam. Maar ook hier hoefde ik me niet alleen te voelen. Het is me meteen opgevallen dat er binnen Infi echt ruimte wordt gemaakt voor persoonlijke aandacht. Wekelijks werd er bij me ingecheckt om te vragen hoe het gaat, of er onduidelijkheden zijn en of mensen wel “lief” voor me waren. Gelukkig is iedereen ook lief voor me geweest. Iedereen stond klaar om online kennis te maken en om me te helpen met vragen.

Maar er is niet alleen bereidheid om nieuwelingen zoals ik te helpen. Via de digitale kanalen houdt iedereen elkaar op de hoogte. Op Slack is er een tips-n-tricks-n-questions kanaal. Daar verschijnt iedere dag wel een vraag of gratis tip. Het is echt inspirerend om inzicht te krijgen in en gebruik te kunnen maken van de aanwezige kennis. Naast al die kennis is er ook een aardige dosis humor  binnen Infi aanwezig. Dat is ook veelal tot me gekomen via Slack. Eigenlijk is er overal ruimte voor inhoud en lol. Zelfs tijdens de eindejaarsmeeting, waarin onder andere de jaarcijfers werden doorgenomen werd er volop gelachen. Terwijl dat in mijn ervaring normaal gesproken de wat stijvere meetings zijn.

Fun en programmeren komen hier vaak samen. Bijvoorbeeld in de vorm van een Advent of Code of een InfiniBattle (denk aan Robot Wars) bijvoorbeeld. Wat dat betreft werken er bij Infi echte nerds die plezier hebben in en liefde hebben voor hun vak.

Werk, werk, werk

In het programmeren heb ik zelf ook al erg veel plezier beleefd. Ik ben begonnen op een nieuw project, waar alles “from the ground up” wordt gebouwd. Ik heb het gevoel dat ik meteen ben opgenomen in de groep en dat ik overal over mee heb kunnen sparren. De toolset, plan van aanpak, de datastroom, hoe moet de communicatie verlopen met alle betrokken partijen, etc. Wat me hierin is opgevallen is dat er bij Infi de tijd wordt genomen om alles zorgvuldig, in goed overleg uit te zoeken alvorens te beginnen. Ook wordt er zorgvuldig, scherp en constructief feedback op je code gegeven. De kwaliteit wordt dus goed bewaakt.

Wat nog gaat komen…

Het project waar ik nu aan werk is net begonnen waardoor ik tot nu toe nog maar weinig contact heb gehad met de opdrachtgever. Ik verheug me op een nauwere samenwerking met de opdrachtgever en designers. Daarnaast kijk ik ook uit naar de kennisdelingen van mijn nieuwe collega’s. Daar ga ik ongetwijfeld veel van leren. En natuurlijk kan ik niet wachten totdat ik mijn collega’s wat vaker in levende lijve kan zien.

 

.

Wil jij ook één van die collega’s zijn kijk dan op werken bij Infi.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.