Even voorstellen: Bas

Patricia Achter de schermen

Klimmen, boulderen, scouting, tekenen, gamen… maar natuurlijk vooral veel programmeren! Dat is wat onze nieuwe developer Bas het allerliefste doet. Welkom, Bas!

Hoe heb je ons gevonden?

Bas: “Eigenlijk heel toevallig! Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuwe baan, en toen tipte mijn moeder me. Zij had Infi een keer ergens zien langskomen, en vond het wel bij me passen. Ik was op zoek naar een bedrijf dat websites en apps bouwt op uitdagend niveau, waar ik met veel developers kan samenwerken, maar dan geen grote corporate is. En het liefst in of dichtbij Utrecht. Dat was een match met Infi! Toen ik solliciteerde was er op dat moment net even geen plek in Utrecht. Gelukkig kwam er toch opeens snel een plekje in Utrecht vrij!”

Hoe was je eerste indruk bij je kennismakingsgesprek?

Bas: “Mijn eerste indruk was goed. Toen ik bij Infi binnen kwam wandelen, viel me gelijk op hoe relaxed ingericht de ruimte was. Met wat ‘museumstukken’, zoals de Commodore 64 en een paar oude spelcomputers. Het gesprek met Peer en Jiska was lekker informeel en voor mij in ieder geval informatief. De ontspannen sfeer viel me gelijk positief op. Dat was nog net een paar weken voordat de corona maatregelen van kracht gingen, dus ik had geluk dat ik het ‘echte’ Infi nog even heb kunnen zien.”

Je loopt hier nu twee weken rond. Hoe vond je jouw start bij Infi?

Bas: “Mijn eerste dag begon met Pinkstermaandag, een vrije dag dus 🙂 En verder is mijn eerste week goed bevallen. Ik heb veel thuisgewerkt maar ben ook al een dag op kantoor geweest. Er is een nieuw project dat nog opgestart moet worden, en dat ga ik samen doen met mijn collega’s RoelandMatthijs en Steven. Dus ik ben me vooral veel aan het inlezen, over het technisch ontwerp en de vereisten. Ook ben ik in alle informatie over Infi zelf gedoken, hoe het hier werkt en de dingen die ik zelf kan regelen.”

Waarom vind je programmeren nou zo ontzettend leuk?

Bas: “Goede vraag! Daar sta ik eigenlijk niet vaak bij stil. Maar ik vind het leuk om dingen uit te zoeken en te puzzelen naar een goede oplossing. Een degelijk systeem bouwen dat niet overdreven ingewikkeld is, maar ook niet eenvoudiger is dan het moet zijn. Iets bouwen dat goed in elkaar zit, waar mensen op kunnen vertrouwen dat het werkt. En waar ikzelf én andere programmeurs iets van snappen, ook als je het zou overdragen aan iemand anders. Dat zijn mooie uitdagingen waar ik graag over nadenk!”

Wat wil je heel graag leren?

Bas: “Een heleboel dingen! Er is zoveel te leren op dit vlak, en ik houd sowieso van allerlei nieuwe programmeertalen en technieken leren. Bij Infi is veel tijd voor zelfontwikkeling en we hebben allerlei leergangen, zoals functioneel programmeren. Wat ik nu inhoudelijk wil leren, weet ik nog niet precies, maar wat me vooral zo leuk lijkt bij Infi is dat je hier veel van je collega’s kunt leren, want dat zijn allemaal slimme developers.”

Heb je naast code tikken nog tijd voor andere hobby’s?

Bas: “Ik ga graag klimmen en boulderen, net als een paar andere collega’s. Ook ben ik lid van een scoutinggroep in Culemborg. Daar help ik soms ook mee met klusdagen of activiteiten. Door corona zijn deze hobby’s nu helaas een beetje beperkt geworden. Verder programmeer ik ook in eigen tijd en doe ik natuurlijk aan gamen. Ik heb ook nog interesse in tekenen en digitaal tekenen, dat zou ik nog wel meer willen oefenen!”

Wat zou je tegen een toekomstige collega willen zeggen?

Bas: “Op basis van mijn eerste indruk zou ik zeggen: Als je iemand bent die leergierig is, die naast werken ook ruimte voor leren wilt hebben, en je redelijk autonoom bent, dan is Infi een goede keus voor jou!”

[Bas is developer bij Infi]

 

Wil je op de hoogte blijven van updates over hippe tech, een kijkje achter de schermen, of upcoming events? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.