Even voorstellen: Joralf

Jolanda Joralf Achter de schermen

Infi is een nieuw muzikaal talent rijker. Een teamplayer die het niet alleen fijn vindt om samen muziek te maken, maar ook graag aan mooie projecten bouwt. Welkom Joralf!

Hoe heb je ons gevonden?

Joralf: “Goeie vraag! Ik help zelf mee met de organisatie van Domcode. Infi is daar ook altijd bij aanwezig. Tijdens deze ontwikkelaarsconferentie kwam ik voor het eerst in aanraking met Infi. Ook kende ik collega Henri via WeCamp; een technologie-georiënteerd development kamp voor ontwikkelaars & designers. Infi en ik troffen elkaar dus regelmatig. Toen ik een nieuwe baan zocht heb ik gesolliciteerd en werd ik uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en het bleek een goede match!”

Hoe was je eerste indruk bij je kennismakingsgesprek?

Joralf: “Ik vond iedereen heel collegiaal, ik voelde mij gelijk thuis. Tijdens het eerste gesprek werd al snel duidelijk wat Infi en ik aan elkaar hadden. Er was direct een match en ik had er een goed gevoel bij. Ik wist aan het eind van het gesprek al dat er een tweede zou komen.”

Hoe vond je jouw start bij Infi?

Joralf: “Overweldigend en soms ook ongemakkelijk, maar op een positieve manier. Iedereen was behulpzaam, er werd van alles uit de kast gehaald om het mij zo prettig mogelijk te maken. Het is een fijn gevoel dat je collega’s oprecht in je geïnteresseerd zijn en zo goed voor je willen zorgen. Vanuit mijn vorige banen was dat een rol die ik graag op me nam. Daardoor ben ik het niet gewend om ineens de ontvanger te zijn.”

Wat vind je interessant aan programmeren?

Joralf: “Het doel van de klant is een gaaf product neerzetten en dat de wereld in helpen. Één van de middelen die ik tot mijn beschikking heb om dat doel te realiseren, is het schrijven van code. Ik zie programmeren dan ook als een gereedschap, wat ik kan gebruiken om iets moois te bouwen. Het is voor mij niet perse een ‘way of life’, als ik even bezig ben met meetings, brainstorm-sessies of ander belangrijk werk dan is dat voor mij net zo waardevol en leuk.”

Wat wil je graag leren?

Joralf: “In de afgelopen vijf jaar heb ik me, naast mijn developer rol, ook met andere taken beziggehouden. Ik was scrum master, teamlead en projectmanager. Hierdoor had ik soms wat te weinig tijd om mijn programmeertalent te ontwikkelen. Bij Infi ga ik mij in eerste instantie veel bezighouden met de technische aspecten van softwareontwikkeling. Lekker veel code produceren!”

Heb je naast werken nog tijd voor andere hobby’s?

Joralf: “Naast mijn carrière als software developer, speel ik in de band Sidewalk: een semiprofessionele punkrockband. Daarin speel ik gitaar en doe backing vocals. Gemiddeld spelen we 25 shows per jaar, en gaan we één keer per jaar op tour door Europa. Daar ben ik per week wel twee dagdelen mee zoet. Heb ik nog tijd over, dan speel ik graag bordspellen. Mijn favoriet is ‘Detective’, een verhalend bordspel waarin je politiezaken moet oplossen.”

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.