Even voorstellen: Lucas

Jolanda Lucas Achter de schermen

Een waterrat die ook nog eens goed gitaar kan spelen…Welkom Lucas!

Hoe heb je ons gevonden?

Lucas: “Eigenlijk door een vriend van Freek, hij attendeerde mij erop dat er een meetup over .NET Core was bij Infi. Dit was mijn eerste ontmoeting met Infi. Het was gezellig, ik voelde mij direct thuis. Vanaf dat moment hield ik de meetups van Infi in de gaten. Toen kwam de Advent of Code 2018, ik ben toen mee gaan puzzelen en heb lekker zitten kletsen tijdens het eten. Pas een jaar later in 2019, Infi stond al bovenaan mijn lijstje, heb ik een mailtje gestuurd. Zo is het balletje gaan rollen. Er was eerst geen plek, maar in november gelukkig wel en toen was de keus snel gemaakt.”

Hoe was je eerste indruk bij je kennismakingsgesprek?

Lucas: “Het was een prettig gesprek. Ik was al redelijk bekend met Infi. Tijdens mijn rondleiding vond ik het wel wat onwennig, hoe open hier over alles gecommuniceerd wordt. Ik keek naar de persoonlijke doelen van iedereen op het bord. Dit is een hele andere manier van werken dan ik gewend ben, om zo om je ruimte te vragen en dat die ruimte dan ook gegeven wordt. Het vraagt om een bepaald type mens om zo open te kunnen zijn over je doelen. Je wordt bij Infi uit je comfortzone gehaald en daar moet je wel tegen kunnen.”

Hoe vond je jouw start bij Infi?

Lucas: “Vermoeiend maar ook leuk, ik kreeg een overload aan indrukken. Dat vond ik wel prettig, precies zoals ik het graag heb. Ik voelde mij daardoor eerder op mijn gemak en sneller bekend met alle nieuwe dingen.”

Wat vind je interessant aan programmeren?

Lucas: “Ik ben nog lang niet klaar met leren, er is altijd iets nieuws te ontdekken. Programmeren is een mooie manier om je abstracte ideeën te uiten en deze om te zetten tot een mooi resultaat.”

Wat wil je nog graag leren?

Lucas: “Ik wil meer leren over functioneel programmeren. Verder ben ik nieuwsgierig hoe het nu is om een bedrijf als Infi te laten draaien. Hoe ziet een dag voor het managementteam eruit? Wat zijn dingen die wij niet zien, maar op de achtergrond gedaan worden? In de toekomst zou ik graag een keertje meedraaien met het MT, dat lijkt mij wel tof.”

Heb je naast werken nog hobby’s?

Lucas: “Ik speel wekelijks met een vaste groep vrienden een partijtje waterpolo. Ik speel gitaar en ben druk met mijn favoriete game Company of Heroes. Als het weer het toelaat, maak ik graag een ritje op mijn oude BMW K75 RT”.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.