Even voorstellen: Ömer

Max Achter de schermen

Een developer die een eigen versiebeheersysteem heeft ontworpen voor zijn site! Succes met afstuderen en welkom bij Infi!

Hoe ben je begonnen met programmeren?

Ömer: “Tijdens de basisschool en daarna middelbare school was ik altijd al bezig met computers. Vooral met gamen groeide mijn liefde en interesse hiervoor. Al snel merkte ik dat ik wat meer wilde doen dan gamen. Na de middelbare school heb ik mij daarom verdiept in het gebruik van computers. Dat mijn hart bij programmeren lag merkte ik al snel. Dit kwam vooral omdat ik hierin mijn creativiteit los kon laten.”

Hoe heb je die passie ontdekt?

Ömer: “Ik maakte hier en daar een site met template websites zoals Wix. Dingen die ik voor ogen had kon je helaas niet doen met alleen slepen en loslaten. Op zoek naar een oplossing kwam ik al snel in aanraking met coderen. Vaak was dit het schrijven van kleine scripts. Dat beviel mij wel en had de smaak al snel te pakken. Daarom kon ik mezelf niet snel genoeg inschrijven voor de MBO opleiding applicatieontwikkeling.”

Wat ga je maken voor de klant tijdens jouw afstudeerstage?

Ömer: “In opdracht van de Hogeschool van Amsterdam ga ik een probleem oplossen voor één van de klanten van Infi. Dat mag ik doen voor Hiltermann Lease. Zij hebben momenteel moeite met het achterhalen welke sub processen binnen de interne omgevingen ongewenst gedrag opleveren, denk aan fouten en uitval. Graag willen ze dat het gehele proces inzichtelijk wordt gemaakt met de doorlooptijden van elk sub proces. Mijn product zal Hiltermann Lease helpen door alle handelingen en berekeningen van elk sub proces te automatiseren. Alle gegenereerde resultaten worden in een omgeving geplaatst, zodat Hiltermann Lease in “near real-time” overzichten van de sub processen kan aanvragen.”

Waar wil je naartoe groeien?

Ömer: “Als programmeur wil ik ervaring opdoen als full-stack web developer. Op een project waar ik passie voor voel, zodat ik mijzelf snel kan ontwikkelen. In de nabije toekomst zie ik mezelf in een part-time rol als leidinggevende. Die rol gaat mij tot nu toe goed af. Daarnaast groeit de ICT-sector snel en het lijkt mij een mooie kans om daarin mee te groeien. Helemaal stoppen met programmeren zie ik mijzelf nog niet zo snel doen, want ik vind het leuk om te blijven groeien als software engineer.”

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.