Even voorstellen: Rasjaad

Jolanda Rasjaad Achter de schermen

Rasjaad had Infi al een tijdje op ‘t oog en nu is hij als ontwikkelaar de nieuwste aanwinst van het nerdkwartier in Utrecht!

Hoe heb je ons gevonden?

Rasjaad: “René van Infi Amsterdam ken ik al vanaf de eerste klas van de middelbare school. Vorig jaar was ik op zoek naar parttime werk om te combineren met mijn studie software engineering. Via René heb ik toen een gesprek gehad met Ely en Rutger van Infi Amsterdam. Helaas hadden zij toen geen plek voor een parttimer. Maar ik heb wel altijd contact gehouden en via René van alles over Infi en de toffe projecten gehoord. En toen mailde de HR-manager Jiska! En ik was toen net op zoek naar nieuw werk! Goede timing dus. Mijn tweede gesprek was met Sander en toen hebben we het vooral over code gehad.”

Hoe was je eerste indruk bij je kennismakingsgesprek?

Rasjaad: “Ik had al best een goede indruk van Infi omdat ik via René veel had gehoord. Ik wist dus wat er speelde en wist al veel over de cultuur. En die vind ik heel tof: de developer staat echt centraal bij Infi en persoonlijke ontwikkeling is heel belangrijk. Dat kwam ook terug in het gesprek met Sander. Dat het écht om de developers gaat, dat zie je niet snel bij andere bedrijven. Ze hebben bij Infi echt vertrouwen in developers, en als er een keer wat fout gaat, dan wordt het samen opgelost en wordt er geleerd van wat mis ging. Dat is wel echt een verschil met grotere bedrijven.”

Je loopt hier nu alweer een paar weken rond. Hoe vond je jouw start bij Infi?

Rasjaad: “De eerste week heb ik veel thuisgewerkt en dus ook de pakketten met laptop, toetsenbord en muis kwamen allemaal thuis aan. Ik ben ook een dag op kantoor geweest. Dat is natuurlijk wel een andere start dan normaal, maar het heeft wel gewerkt. Ik kon goed terecht bij mijn mentor Jacco, maar eigenlijk heeft iedereen me goed geholpen, ook met het opstarten van het project. Ze zeiden: “neem je tijd, doe wat je moet doen, als je vragen hebt kun je hier terecht”. Die eerste week was dus eigenlijk heel relaxed, dat heb ik bij andere bedrijven wel anders ervaren!”

Waarom vind je programmeren nou zo ontzettend leuk?

Rasjaad: “Tja, waarom niet?! Toen ik klein was had ik al affiniteit met computers. Ik heb een bachelor in software engineering, en ik ga nu parttime de master doen, naast mijn werk bij Infi. Het feit dat een stukje tekst iets op een computer doet, die tekst om wordt gezet in instructies voor een machine, en die machine dan dus iets gaat doen voor ons wat wij hebben bedacht… Dat trekt me heel erg.”

Wat wil je heel graag leren?

Rasjaad: “Goede vraag! Ik heb eigenlijk nog niet echt één richting bedacht, dat moet zich nog vormen. Die ontwikkeling komt nu ook vanuit mijn studie. Misschien dat ik iets kan bedenken dat zowel aansluit bij mijn studie en ook kan toepassen bij de lopende projecten.”

Heb je naast code tikken nog tijd voor andere hobby’s?

Rasjaad: “Nee! Niet meer helaas… Ik had best veel hobby’s, maar met de combinatie van werken, studeren en sociale activiteiten met vrienden blijft er nu weinig tijd over voor hobby’s. Wel vind ik koken erg leuk, al ben ik er nog niet zo goed in. Ook experimenteer ik graag met cocktails 🙂 M’n favoriet? De passievrucht mojito met stukjes fruit!”

Wat zou je tegen een toekomstige collega willen zeggen?

Rasjaad: “Ik zou Infi echt aanraden vanwege de cultuur. Ik heb bij meerdere bedrijven gewerkt, ook bij grotere bedrijven. Maar dat stukje developer cultuur en mindset, dat je allemaal aan dezelfde kant staat en met z’n allen iets moois probeert neer te zetten, dat is heel mooi. En Infi komt echt over als een hechte familie. De combinatie van die twee dingen is uniek!”

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.