FocusCura bouwt eigen ontwikkelaarsteam voor snellere zorginnovatie

Projecten

Wat begon met het herbouwen van een app groeide uit tot het opzetten van een eigen ontwikkelaarsteam voor FocusCura, inclusief technische en organisatorische knowhow. Hoe hebben wij dat samen met FocusCura aangepakt?

Om de zelfstandigheid van ouderen en chronisch zieken te vergroten richt FocusCura zich op zorginnovaties. Zo ontwikkelden wij voor hen de BeeldBelApp waardoor zorgverleners via beeld bereikbaar zijn. Ook bouwden we aan de ThuisMeetApp, waarmee zorgverleners letterlijk op afstand hun patiënten volgen en begeleiden. Met draadloze meetapparatuur doet een patiënt thuismetingen en verstuurt deze veilig naar hun zorgverlener. Met deze producten maken wij het samen met FocusCura waar dat zorg tijd- en plaatsonafhankelijk kan worden aangeboden.

Bijzonder aan onze samenwerking is de uitgesproken ambitie om gezamenlijk een eigen IT-afdeling voor FocusCura op te zetten die ons werk uiteindelijk over zou nemen. In 2015 is Joris Janssen als CTO aangenomen om deze eHealth-afdeling op te zetten. Zowel inhoudelijk als organisatorisch. Het team van Infi was daarbij de springplank. Een basis waar nieuwe ontwikkelaars aan zijn toegevoegd en zo kon uitgroeien tot een eigen team. We deelden onze kennis van technologie, werkmethoden zoals scrum en bouwden samen aan de cultuur. Uit het DNA van Infi ontstond een hele nieuwe divisie.

Begin februari namen we met trots afscheid van de klant. Nu enkele maanden later blikken we terug met Joris. Hoe is de stap van Infi-ontwikkelaars naar een eHealth-divisie met eigen ontwikkelaars gezet? En wat is het resultaat? We vroegen het Joris: “Dankzij de samenwerking met Infi en OneShoe hebben we supersnel eHealth producten op de markt gezet, en daarmee draait het bedrijf nu drie miljoen euro omzet per jaar. We zijn al actief in vijf verschillende landen en heeft meer dan twintigduizend gebruikers. Tegelijkertijd heeft Infi ons succesvol geholpen om een serieuze eHealth-divisie op te zetten.”

Wil je de hele case study lezen en weten hoe FocusCura dit heeft aangepakt? Download ‘m hier

 

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.