Heel Infi bakt

Jolanda Achter de schermen

Wie wordt de winnaar van ‘Heel Infi bakt’? Welke taart of welk koekje komt het beste uit de bus? Dat is de grote vraag, als Suus en ik (voor de taartenbakkers te volgen via een livestream) op pad gaan. Elke taart moet tenslotte worden geproefd. Nou ja, door mij. Het geweldige idee van ‘Heel Infi bakt’ komt dan wel van Suus, alleen zij houdt niet van taart…

 

Nederland iets groter dan gedacht, gelukkig is er Wim!

De dag voor de grote ‘Heel Infi bakt’ wedstrijd check ik even bij Suus of ze de route al had uitgestippeld. Waar moeten we eigenlijk allemaal heen? Oeps, dat gaan we niet redden in een middagje… Shit, wat nu? Gelukkig is daar Wim, onze redder in nood, al snel omgedoopt tot Wim de taartenman. Wim wil wel een aantal taarten ophalen en afleveren bij Infi. Hij wist toen nog niet dat hij bij Job spectaculair ontvangen zou worden… Plan 2.0: na ons rondje taartproeven zal de jury deze ‘van-ver-weg-taarten’ op kantoor uitgebreid proeven en beoordelen. De wedstrijd zou er niet minder spannend door worden! In de eerste online sessie gaat iedereen los met het bakken en promoten van zijn of haar taart/koekjes. Thomas: “Ik hoop dat de jury van drank houdt?” Danny: “Mijn taart scoort in ieder geval goed op het vlak calorieën, er zit o.a. 370 gram suiker, 125 gr boter, 600 gr roomkaas en 100 ml slagroom in.

Het proeven kan beginnen

Daar gaan we, mondkapje op, hondjes achter in, op naar de eerste taartenproeverij. De criteria zijn smaak, presentatie en originaliteit (dank aan Jannie). Omdat Suus niet van taarten houdt en ik zo mijn voorkeuren heb, hebben we een geheime meeproever. Daarover later meer. Giechelend in de auto, telefoon op het dashboardkastje, zien we dat onze telefoons vrijwel leeg zijn. In het autootje van Suus geen werkend oplaadsysteem. Jut en Jul ten voeten uit… Deze tegenvaller gooien we gelijk maar in de groep… mochten we wegvallen, we zijn onderweg. Echt. Blijf hangen!

Op naar de eerste stop in Utrecht bij collega Jeroen. Daar wacht ons een heerlijke tarte tartin, helaas voor Jeroen (en mij) mét een haar. Op de terugweg naar de de auto, tijdens onze ‘geheime’ beoordeling, gebrul op de achtergrond, oeps, vergeten te muten : “Ik hoor het al,” zegt Jeroen, “mijn taart gaat het niet worden…” Next stop, Jiska, van wie ik niet anders kan zeggen dan dat haar koekjes overheerlijk zijn. Een goede kanshebber, maar dat wist zij toen nog niet. Wel bereidt zij Dennis alvast voor op de komst van een strenge jury, de lat ligt hoog! Dat blijkt totaal overbodig, de bitterkoekjes van Dennis kunnen zo in het schap van een supermarkt. Veel oefenen loont. Nog twee taarten te gaan, op naar Vianen! Dan gaat het mis. Geen telefoon, geen adres, geen verbinding met de rest én een tikkende klok. En ook niet onbelangrijk, geen contact met Wim de taartenman, die met een doos vol taarten op weg is naar Infi. Hoe nu verder?

Na doelloos rondjes rijden, ons intussen voor de kop slaand, doemt er in de verte een teststraat op. Dubbel van het lachen maar ook een beetje beschaamd, leggen wij onze situatie uit. De lieve verkeersregelaar kan de humor er wel van inzien en wijst ons de weg naar Niels. Opgelucht, veel te laat en niet geheel volgens plan (maar wat gaat er wel volgens plan vandaag), rijden we in drie minuten naar onze volgende stop. Daar wacht ons een koffiecheesecake, net uit de oven, geserveerd aan een prachtig gedekte tafel. Wauw, wat een smaakexplosie. De beste taart tot nu toe. Even de telefoons aan de lader en snel naar Danny, die, na een dag zweten in de keuken, vol spanning ons eindelijk zijn oreocheesecake van Ottolenghi kan laten proeven. Deze is ook heerlijk. Dat wordt nog lastig, als er tussen de geleverde taarten van Wim meer van dat soort spectaculaire smaakbommen zitten. Gelukkig hebben we nog een troef achter de hand.. de geheime meeproever.

De taarten van Wim, en de winnaar van “Heel Infi Bakt”

Maar goed dat we Wim hebben, we rijden naar Infi HQ om de taarten te proeven die we alleen nog online gezien hebben en die ook onze eerlijke mening verdienen. Het lijkt de doos van Pandora wel. Thomas met zijn taart vol alcohol, Laurens met cakejes gemaakt van dim dim (sorry Laurens, maar ze waren niet te nassen). Alex en Michelle die een soort van taart hadden gemaakt uit een pakket. Totaal verschillend qua smaak, en originaliteit. En niet te vergeten de koekjes van Job, creatief beschilderd, maar over smaak valt te twisten.

Ook hier velt de meeproever een oordeel, samen overleggen maakt het extra spannend! De wedstrijd eindigt in een nek-aan-nek-race. Omdat koekjes niet te vergelijken zijn met taarten, vinden wij het niet meer dan terecht om deze óók met een prijs te belonen. De koekjes van Jiska, knapperig en vol van chocolade gaan er met de eerste prijs vandoor. Maar de uiteindelijke winnaar van ‘Heel Infi bakt’ wordt Niels met zijn koffiecheesecake. Romig, vol van smaak en oh zo lekker.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.