Alzheimer voorstelling puzzel hoofd

Winnaar InfiJectie 2018: Stichting Alzheimer Nederland

Steven In het nieuws

Alzheimer Nederland ontvangt een gedeelte van de opbrengst van Infi dit jaar. Bedankt Steven!

InfiJectie

Ieder jaar organiseert Infi de InfiJectie. Elke waarmaker mag een goed doel voordragen waar een gedeelte van de opbrengst naartoe gaat. Vorig jaar ging de InfiJectie naar Mary’s Meals. Een paar weken terug won ik de InfiJectie met een pakkende pitch voor de stichting Alzheimer Nederland. Toen het tijd was voor de jaarlijkse InfiJectie hoefde ik niet lang na te denken over een doel om voor te pitchen.

Uit eerste hand weet ik hoe dit langzaam, sluipend iemands identiteit kapot maakt. Eerst missen wat woorden, later hele gesprekken of context. En op een gegeven moment vergeet iemand waar hij of zij is of wie zijn familie is. Dit gaat vaak gepaard met angst en verdriet bij diegene en heeft ook een grote impact op familie, vrienden en kennissen. Daarom koos ik voor de stichting Alzheimer Nederland.

Stichting Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland zet zich in voor een toekomst zonder dementie. Ze behartigen belangen van mensen met dementie en hun dierbaren en investeren in wetenschappelijk onderzoek. Eén van die onderzoeken is gericht op het voorkomen van schade aan de hersencellen. Bij Alzheimer verstoren eiwitten de communicatie tussen hersencellen en hierdoor beschadigen ze. Dr. Tim Vanmierlo doet onderzoek naar een medicijn dat deze verstoring tegengaat waardoor Alzheimer vertraagd of zelfs voorkomen wordt.

Mijn pitch ging specifiek over dit onderzoek.

Bij een dia met een oudere man die langzaam in puzzelstukjes uiteenvalt vertelde ik over het proces van vergeten. Vergeten is iets heel gewoons, maar bij mensen met dementie is dit pas het begin. Op geen gegeven moment is iemand echt vergeten wie hij is of wat hij doet.

De tweede dia geeft heel schematisch de verstoring van communicatie tussen hersencellen weer. Op een simpele, maar pakkende manier geef ik aan wat er mis gaat en hoe dit onderzoek hierin gaat helpen.

Dia 2 Infijectie Steven

De laatste dia geeft een overzicht van de benodigde sponsoring. Hierop is te zien dat de InfiJectie een groot verschil kan maken voor dit onderzoek.

Mijn afsluiting zorgt voor de benodigde stemmen om dit jaar de InfiJectie binnen te halen:

Omdat je de wereld pas mag vergeten als je eraan toe bent.

In 2018 en 2019 is 25% van dit onderzoek gesponsord door Infi!

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.