Winnaar InfiJectie 2019: Villa Joep

Hanneke In het nieuws

Niels wint de InfiJectie 2019 voor zijn voorgedragen goede doel: Villa Joep! Dit betekent dat Infi een deel van de jaarwinst schenkt aan dit doel. Niels vertelt meer.

InfiJectie

Ieder jaar organiseren wij de InfiJectie. Iedereen bij Infi mag een goed doel voordragen waar een gedeelte van de opbrengst naartoe gaat. Vorig jaar ging de InfiJectie naar Alzheimer Nederland. In december afgelopen jaar won ik de InfiJectie met mijn pitch voor Villa Joep. Hét fonds tegen Neuroblastoom! Ik vond dat Villa Joep dit keer de InfiJectie moest winnen omdat ik het supertreurig vind dat jonge gezinnen kapot gemaakt worden door deze ziekte. Een naaste verliezen is super-erg, maar geen ouder hoort zijn of haar kind te begraven.

Wat doet Villa Joep?

Jaarlijks krijgen 25 tot 30 jonge kinderen in Nederland de diagnose neuroblastoom. Hun genezingskans is schrikbarend laag. Het is één van de meeste agressieve vormen van kinderkanker.

65 tot 70 procent van de kinderen met de zwaarste vorm overlijdt. Villa Joep is actief sinds 2003 en wil daar verandering in brengen. Door geld in te zamelen en daarmee het onderzoek naar neuroblastoom te versnellen en de kans op genezing te vergroten.

Focus op onderzoek

Alle donaties worden voor 100% geïnvesteerd in het onderzoek naar neuroblastoom. Dat kan door inzet van tientallen vrijwilligers en de belangeloze bijdragen van organisaties, zoals de onze. En dat doen ze met succes!

Villa Joep begrijpt steeds meer van de oorzaken van neuroblastoom en ook het onderzoek naar medicijnen is inmiddels gestart. Een onafhankelijke wetenschapscommissie beoordeelt de onderzoeksvoorstellen die worden ingediend en toetst andere vragen om financiële steun.

Hier kun je meer lezen over de onderzoeken die door Villa Joep worden gesteund.

Reactie van Villa Joep

Villa Joep: “Inmiddels is bekend in welk gen de neuroblastoom zich ontwikkelt. Ook weten we dat in geval van een relaps (terugkeer van de tumor) behandeling nog steeds mogelijk is. Bovendien hebben onderzoekers in november 2015 aangetoond dat veel tumoren een afwijking vertoonden van het zogenaamde TERT-gen waardoor nu specifiek gezocht kan worden naar een geneesmiddel dat kan leiden tot een rem op de celdeling.

Tumoren zijn heel divers in samenstelling, wat het vinden van de juiste medicijnen nog moeilijker maakt. Villa Joep gaat door tot neuroblastoom de wereld uit is en er geen kind meer hoeft te sterven. Alle donaties, dus ook die van u, gaan voor 100% naar onderzoek. Daar kunt u op rekenen.”

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.