Afscheid van NLZIET

Barend Achter de schermen

Het is een kernwaarde van Infi: wij willen je technische kern helpen ontwikkelen. En wanneer de tijd komt om op eigen benen te staan, dan helpen we je daar ook mee. Voor NLZIET was die tijd gekomen. Mooi nieuws, maar ook altijd even slikken…

Het runnen van een ontwikkelteam voor het bouwen en onderhouden van software, is een vak apart. Er is specifieke kennis voor nodig, veel aandacht, vooral ook de juiste mensen en als het even kan relevante werkervaring. Veel bedrijven hebben in de eerste jaren van hun bestaan een heel andere focus, natuurlijk om hun bedrijf goed op de kaart te zetten en hun hoofd boven water te houden.

Dit is een gat waar Infi juist graag in springt: wij willen jouw technische afdeling zijn, totdat je groot genoeg bent en je het zelf kunt. En dan helpen we je ook graag met het proces om op eigen benen te staan. Want jullie succes is ons ook succes. In onze whitepaper vind je een deep dive over hoe we op die manier Luscii hebben geholpen om hun eigen team te bouwen.

Een droomklant

Als je Infi de afgelopen jaren hebt gevolgd, dan kan het zijn opgevallen dat we heel graag en heel trots vertellen over onze kernklant NLZIET. NLZIET is voor Infi de gedroomde klant: een startup met potentie, die het bouwen en onderhouden van al zijn belangrijke software aan ons toevertrouwt.

Jarenlang is er samen gebouwd aan de aanhoudende groei en het toenemende succes van NLZIET. Totdat nu ruim een jaar geleden bij NLZIET de volwassenheid concrete vormen begon aan te nemen en men de technische ontwikkeling in eigen handen wilden gaan nemen.

Hoe vond Infi dat?

Voor Infi was dit een heel dubbele boodschap. Enerzijds is het ultieme doel in zicht: de klant helpen op eigen benen te staan. Anderzijds is uiteraard niet leuk om een grote succesvolle klant te zien vertrekken. Zeker na zoveel jaren waarin het nodige lief en leed met elkaar is gedeeld.

Een eigen ontwikkelteam

NLZIET heeft in de beginfase van het vertrek geluk gehad met het aantrekken van goede ontwikkelaars. Al binnen enkele maanden was er een startend ontwikkelteam. Tegelijk lukte het NLZIET ook al snel om aan de proceskant de touwtjes in handen te nemen. We stuurden er op om vooral als één team te opereren. De ontwikkelaars van Infi en die van NLZIET werkten in hetzelfde team, waarbij geen “wij tegen zij” sfeer ontstond.
Wat zeker ook heeft geholpen, is dat Infi er tijdens ontwikkeling altijd op stuurt dat zaken zaken als broncode, techniek, tooling en infra zo veel mogelijk in eigendom en beheer zijn van de klant. Juist ook om een ontkoppeling op later moment niet in de weg te staan.

De laatste paar maanden waren we nog met slechts 2 Infi-ontwikkelaars in het team, vooral om de laatste stukjes kennis en ervaring over te dragen. NLZIET had het werk al volledig onder controle en was klaar om uit te varen. Het afscheid zelf was absoluut prettig: in een laatste borrel met het hele team zwaaiden we onze vrienden een vaar-wel. Ik ben er trots op hoe deze laatste periode is verlopen: wij hadden onszelf misbaar gemaakt.

Een einde, en… een nieuw begin

Dat NLZIET het eigen ontwikkelteam in zo’n hoog tempo en ook zo goed heeft opgetuigd, laat wat mij betreft zien dat het bedrijf er echt klaar voor was om zelfstandig verder te gaan. Wij zijn er zeker van dat NLZIET nog vele succesvolle technische avonturen in zal gaan en we wensen het verse en enthousiaste ontwikkelteam van NLZIET hierbij het allerbeste.

Voor Infi en voor mij persoonlijk komt hiermee een einde aan een lange periode van samenwerking. Maar het gat dat NLZIET bij Infi en bij mijzelf achterlaat betekent ook weer volop ruimte voor nieuwe avonturen in nieuwe projecten. En dat is ook Infi.

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.