Lachend persoon naast een slinger met letters "Welkom terug Rachid"

Als een stagiair terugkomt om bij ons te werken dan doen we iets goed.

Jolanda Achter de schermen

Welkom terug Rachid!

Voelt het anders nu je medewerker bent van Infi en geen stagiair meer?

Rachid: ”Het is een klein beetje anders, maar veel dingen zijn eigenlijk onveranderd gebleven. Als stagiair had ik het geluk om mee te mogen draaien als volwaardig medewerker: ik kreeg een laptop naar keuze, kwam in een projectteam waar ik net als elke Infi’er nauw samenwerkte met de klant en aan tickets werkte. Daardoor is het werk wat ik nu doe nog heel vergelijkbaar met wat ik deed gedurende mijn stage.”

Had je tijdens je stageperiode al besloten dat je bij Infi wilde werken?

Rachid: “Absoluut. Ik kwam terecht op een kantoor met gelijkgezinde, superslimme collega’s die dag in, dag uit bezig zijn met het bouwen van toffe maar bovenal robuuste software. Er wordt veel nadruk gelegd op persoonlijke ontwikkeling en het geven van kennisdelingen. In plaats van hetzelfde trucje te blijven herhalen, wordt er gestimuleerd om te blijven leren en innoveren.”

Wat weet je nu meer dan tijdens je stage? Wat hoop je nog te leren?

Rachid: “Kwaliteit staat erg hoog in het vaandel bij Infi.  Het is hier waar ik besefte hoe belangrijk het is om je software te testen, en hoe je dat effectief doet. Ook heb ik een heleboel opgestoken op het gebied van Domain Driven Design en Functional Programming.  Dat laatste oefen ik de laatste tijd door F# te leren.”

Wat heb je gemist aan Infi toen je weer op school zat?

Rachid: “Alle ‘gereedschap’ en collega’s die je bij Infi tot je beschikking hebt om een project tot een succes te maken. Op school werken we ook in teams aan agile projecten met echte stakeholders, om een realistisch werkscenario te creëren. Daar ontbrak voor mij de handige PM die de klant te vriend houdt, en het werk van een dev gemakkelijker maakt. De code reviews zijn bij Infi ook grondiger, wat ik erg miste omdat ik er altijd wel wat van opstak.”

Wat zeg je tegen je klasgenoten als het hebt over Infi?

Rachid: “Dat het een fijne werkgever is waar men passie heeft voor het vak: softwareontwikkeling wordt er als een ambacht beschouwd. En soms, als het een getalenteerde klasgenoot betreft, probeer ik ze aan te sporen om te solliciteren. :-).”

Je combineert nu werken met studie is het goed te combineren? Heb je nog wel tijd voor andere dingen?”

Rachid: “Het is voor mij goed te doen. De studielast ligt voor mij niet heel hoog, waardoor ik het weekend altijd voor mezelf houd.  Die tijd gebruik ik dan ook graag om een goed boek te lezen, af te spreken met vrienden, en allerbelangrijkste: aandacht besteden aan mijn kat!”

Andere recente introducties

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.