Foto van Joralf die naast een tafeltje zit, met daarop een fle wijn en rozen

Kruisbestuiving tussen teams: een succesverhaal

Jiska Projecten

Een grote groep goede developers: dat is één van onze belangrijkste selling points, als werkgever én als dienstverlener. Maar benutten we die kracht wel ten volle?

Heb je een specifieke vraag over een specifieke tool of taal, dan is er altijd wel een collega die je kan helpen. Maar dan moet je wel weten welke vraag je moet stellen. Ieder van ons herkent dit fenomeen: als je meekijkt met hoe iemand anders zit te werken, valt je van alles op. Je leert ervan, en vaak heb je die ander ook iets te leren. ‘Heb je hier weleens aan gedacht? Wij doen het altijd zo! En wist je dat daar ook iets voor bestaat?’

Binnen de teams kijken we bij Infi voortdurend met elkaar mee, geven we elkaar feedback en vragen we elkaar hulp. En omdat je als developer vaak elk jaar wel van project wisselt, werk je met best veel verschillende mensen samen. Maar er zijn ook veel heel erg goede collega’s met wie je dus nooit samenwerkt! Datzelfde geldt voor onze klanten. Die zijn vaak verknocht aan ‘hun’ devs. Maar we hebben als bedrijf nog zo veel meer in huis dan dat ene team! En we willen dat onze klanten daar ook van kunnen meegenieten.

Daarom hebben we in Utrecht een experiment gedaan met cross-team-kennisdeling. Dus: een developer uit één team die voor heel even meewerkt met het andere team, of wat kennis komt delen over een bepaalde tool. En dat was leuk en zinnig!

Eerst ontmoetten de devs die mee wilden doen, elkaar in een ‘speeddateronde’. Daar vertelden ze elkaar wat ze zoal te bieden hadden.Vervolgens smeedden ze een plan en hielpen ze elkaar. En met resultaat. :tada:

Peer, Tech Lead bij Hiltermann, gaf ons NPO-team een snelcursus Playwright. Andersom draaide Bas, Tech Lead bij NPO, een dag mee in het Hiltermann-team om te helpen bij het opzetten van end-to-end-tests. Allebei waren ze enthousiast, want terwijl ze waarde leverden voor elkaars klant, leerden ze zelf ook nog van elkaars proces- en architectuurkeuzes. Developer Siemen werd ingeroosterd om een dag lang het app-team van GVB te versterken met zijn magische API-krachten, en Tech Lead Danny leert Siemen dan weer het één en ander over communiceren over business value.

Kortom? Groot succes, iedereen blij! Dat moeten we vaker doen 🙂

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.