Posters van de Lightning, Mushroom, Special en Start Cup.

Mario Kart Toernooi

Christa Achter de schermen

Na het succes van het vorige kwartaal, waarbij het doel was om meer gezelligheid op kantoor te brengen, wilden we dat gevoel vasthouden. Een groep collega’s besloot daarom een Mario Kart Toernooi te organiseren.

Vorige week donderdag was het eindelijk zover: de vergaderruimtes van Infi Utrecht transformeerden tot heuse Mario Kart-stadions. Iedereen was welkom, van de jongste deelnemer van 4 jaar tot klanten die toevallig die dag op ons kantoor aanwezig waren. Het toernooi bleek zelfs populairder dan verwacht; vier gaming setups bleken niet voldoende te zijn. De laatste beschikbare TV op kantoor werd al snel aangesloten op de reserve Nintendo Switch.

Collega's die Mario Kart spelen in een vergaderruimte.

De opzet was simpel: vier verschillende cups – 50cc, 100cc, 150cc en zelfs 200cc. Deelnemers mochten bij de start hun eigen cc-niveau kiezen. Een overwinning in een Grand Prix betekende promotie naar een hogere cc-klasse, terwijl de laatste plaats leidde tot degradatie naar een lagere klasse.

Na ruim een uur racen werd er onder het genot van pizza een korte pauze gehouden. Vervolgens werd in elke cup nog een laatste Grand Prix gespeeld om per cup een winnaar te bepalen. De spannende 200cc finale werd natuurlijk op een groot scherm geprojecteerd, zodat we gezamenlijk konden genieten van de zenuwslopende ontknoping.

De winnaars van elke cup gingen naar huis met een prijs: een Luigi-mok, een Mario-shirt, een Mario-sleutelhanger of heerlijke Mario-snoepjes. Direct na de finale riep een collega door het kantoor: “Wie heeft er zin in nog een potje?”. Met vierkante ogen tot gevolg werden er die avond nog vele Grand Prix-races gespeeld.

Finale die op de beamer werd gespeeld.

Over andere evenementen

Een afspraak maken bij ons op kantoor of wil je even iemand spreken? Stuur ons een mail of bel met Jolanda.